Dagens kok se recept

Mazarinens dag

Mazarinens dag

Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Stryk sedan glasyren på kakorna
Kanelbullens dag

Kanelbullens dag

Smula jästen och häll över mjölken (som är fingervarm) och rör om så att jästen löser sig. Gör fyllningen när degen jäser
Pannkaka | Recept från Köket.se

Pannkaka | Recept från Köket.se

Du behöver bara smöra första laggen, sedan släpper pannkakorna av sig själva. Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten
PRESTATIONSÅNGEST I KÖKET?

PRESTATIONSÅNGEST I KÖKET?

Koka pastan enligt anvisningar. Inlägget presenteras i samarbete med Falksalt. Häll upp en burk krossade tomater i en kastrull, låt koka upp och smaksätt med det du gillar
Citroncheesecake

Citroncheesecake

Den här cheesecaken var jättegod, fräsch och en perfekt avslutning på en middag. Du kan göra hela cheesecaken i förväg och förvara i frysen, men geléglasyren bör du göra och lägga på samma dag som kakan ska serveras
Klassisk julkorv…

Klassisk julkorv…

Korvarna fick nu ligga i kylen minst åtta timmar innan det var dags för första koket och dit har jag inte riktigt kommit ännu men med smakprovet i åtanke kommer detta bli ett riktigt härligt inslag på bordet tillsammans med den apelsinkryddade senapen som slängdes ihop för ett tag sedan
Plommonchutney…

Plommonchutney…

Vattnet tillsattes och det hela fick koka upp och sedansmåkoka någon halvtimme eller så till plommonen hade kokat sönder
Kavring

Kavring

Smula sedan ner jästen.  Värm mjölken till 37 grader och häll den över de övriga ingredienserna. Det här är ett jättegott, saftigt och tåligt bröd
Bästa brödet

Bästa brödet

se (koket. se). Brödet är visserligen jättegott och saftigt, men det är inte det bästa bröd som jag någonsin har ätit
Chiligryta…

Chiligryta…

Smått överenergisk och trött efter gårdagens ölintag på Göteborgs bakgator i en samlad kombination påbörjades operation chiligryta
Bountykladdkaka

Bountykladdkaka

Kokosfyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop kokosflingor med kondenserad mjölk. Låt svalna i rumstemperatur, den ska tjockna men fortfarande vara rinnig när det där dags att hälla den över kokosfyllningen
Hemgjorda geléhallon

Hemgjorda geléhallon

1375 g socker 150 g vatten 125 g glykos 166 g hallonpuré 8 g citronsyra 32 g gelatinbladKoka socker, glykos och vatten till 140 grader. Tillsätt hallonpure och koka till 115 grader