Kärna ur dadlarna. Julgodis måste inte innebära sockrig kola och glutenstinna lussekatter. The post Pepparkakskulor – Nyttigare julgodis appeared first on ceciliafolkesson
Sitter och letar efter lite nyttigare julgodis. 10 st urkärnade dadlar el fikon. Mixa valnötter, 2/3 av kokosflingorna, dadlar el fikon, hälften av limeskalet, all limejuice¨o kokosoljan till en smidig smet m stavmixer el i en matberedare. 10 st urkärnade dadlar el fikon. Mixa valnötter, 2/3 av kokosflingorna, dadlar el fikon, hälften av limeskalet, all limejuice¨o kokosoljan till en smidig smet m stavmixer el i en matberedare
Årets sista julgodis blev fyllda dadlar. Dadlar fyllda med mandelmassa och nutella Dadlar Nutella Mandelmassa Mörk choklad Hacka mandelmassa i mindre bitar
Pepparkaksdadlar. Idag tog jag mig i kragen och gjorde lite julgodis. Jag slängde ner de kryddoppade dadelbitarna i en stor sil som jag hängt över en skål och så skakade jag av överflödiga kryddor innan jag hällde ned dadlarna i en burk
dadlar. Sätt ugnen på 175°. Hacka frukterna fint. Smörj och bröa en bakform på ca 1 1/2 liter. Rör det rumsvarma smöret tillsammans med råsockret så det blir pösigt
Sen har vi även dem som absolut inte kan vara utan julgodis. Den är nämligen gjord på dadlar och innehåller därför mer näringsämnen och ger inte riktigt samma blodsockerpåslag som vanlig sockerbaserad kola gör
Dadlar. För fler recept på ”raw” julgodis titta gärna in på Karin Rahms Blogg, Green Earths Blogg (där jag för övrigt köper nästan alla mina ingredienser) och såklart på Food Pharmacy’s Blogg