Dadelkakor recept

Dadelkaka

Dadelkaka

Ser väl inte mycket ut för världen kanske men gillades av alla i familjen förutom hos som ska fylla arton
Dadelkaka med sötpotatis

Dadelkaka med sötpotatis

Jag kan inte första att det bara är en vecka kvar tills uppsatsen ska in. Jag blir jättenervös och pirrig bara av att tänka på det och på det betyg som kan tänkas sättas på den
Dadelkaka

Dadelkaka

Idag var det momma och små kardemummorna som höll till i köksregionerna, dadelkaka var den färdiga produkten
Dadelkaka med apelsinglasyr

Dadelkaka med apelsinglasyr

Börja med att lägga ¾ av dadlarna i en kastrull med vatten och socker. Hacka resterande dadlar grovt och ställ åt sidan

Dadelkaka till jul

Framme i Närpes för att fira jul med nära och kära, idag har vi bakat Tiramisu & pepparkakscheesecake samt myror, varit en sväng till Halpa-Halli och sen fikat med kusinen på mammas goda dadelkaka
Dadelkaka med vit topping

Dadelkaka med vit topping

Finhacka dadlarna och lägg i en skål. Det ska bli cirka 2 deciliter tärnade dadlar. Hetta upp konjaken och häll över dadlarna
Dadelkaka med nötter

Dadelkaka med nötter

Nu när vi är i lilla julveckan är det nog helt okej att kicka i gång julbaket tycker jag. ). Dadelkaka med
Dadelkaka

Dadelkaka

Pajdeg. Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
KLECHA - DADELKAKOR

KLECHA - DADELKAKOR

Detta är traditionella irakiska kakor som mångas under alla slags högtider och dom kallas för klecha
Banan- och dadelkaka

Banan- och dadelkaka

Jag måste säga att denna kaka blev härligt saftig (nästan lite, lite kletig), och med en ljuvlig sötma från banan och dadlar
Cashew- och dadelkakor

Cashew- och dadelkakor

Cashew- och dadelkakor – 4 stycken. Vad härligt att det är en röd dag imorgon, och därmed halvdag idag
Apelsin-, mandel och dadelkaka

Apelsin-, mandel och dadelkaka

Så här gör du. Separera äggen. Vispa äggulorna med sirap i 8 minuter till en tjock, krämig smet. Blanda mandelmjöl och bakpulver
Dadel- och nötkaka

Dadel- och nötkaka

Tål man kolhydrater tycker jag att färska dadlar (med måtta) är en bra ingrediens att baka med. Det gör bakverk saftiga och krämiga