Eftersom jag nu åtminstone till en viss del återfått lite matlust så tänkte jag att jag skulle bjuda på ett recept på dagens pasta - en lite lyxigare helgvariant
Här trängs kycklingen i ugnen med potatisen och hela middagen blir därmed klar på samma gång. Gott till pasta eller ugnsrostad potatis och en stor tomatsallad
Eftersom den efter kokning blandas med resten och fortsätter värmas och därmed mjukas tar jag den strax före när jag annars tycker den skulle vara bra med en liten hård kärna
Därmed fick mitt pirogprojekt ett abrupt slut. I Hugh Fearnley - Wittingstalls vegetariska kokbok hade jag hittat ett recept på en pirog, som påminde mycket om cornish pasties
Köttet som hade legat i sin saltblandning var nu redo för att få en härligt brynt yta och tillsattes därmed till kitteln några bitar i taget så att de inte skulle börja koka och den brynta ytan skulle utebli (maillardreaktion)
Dessutom kostar linser bara en bråkdel av köttpriset så man kan gott kosta på ekologiska råvaror och därmed vara dubbelt så snäll till sig själv och naturen
WWFs rekommendationer för rödspätta är lite tvetydiga, det beror på vart den fiskats och med vilken fångstmetod, eftersom vi köpte direkt i hamnen i Grisslehamn ska den vara fiskad i Östersjön och därmed OK, men fråga gärna och var lite besvärliga när ni köper
Här blir svampen brynt och därmed mycket godare. Servera med potatispuré eller pasta. Eller, den har blivit det efter det att jag pillat lite med receptet