På Thailändska heter den nam phrik kaeng massaman eller nam phrik kaeng matsaman. Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk
Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thai currypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan Tom Yam Kung (ifall den är med räkor)
Curry ska man alltid fräsa i olja eller smör så smakerna kommer fram mer. (+ matlåda=)2 kycklingfiléer1-2 msk grön currypasta (2 msk blev ganska starkt)1 gul lök, finhackad5 vitlöksklyftor,finhackade1st citrongräs, finstrimlad eller mixad med lite vatten2 dl vitt vinen burk kokosmjölk1 dl grädde2-3 msk kycklingfond eller en buljongtärning2 msk maizena eller vetemjöl + 4 msk vattenSkär kycklingen i mindre bitar, bryn, salta, peppra och ställ åt sidan. Fräs löken,curry och citrongräs i olja eller smör 5-10 minuter. 1-2 msk grön currypasta (2 msk blev ganska starkt)
Så jag gjorde en kycklingröra med curry till och den blev verkligen kanongod. I bakpotatisen, i baguetten, som grunden i en kall pastasallad you name it- den passar till det mesta
Kanongott till potatis och en svampsås, eller ris med curry och gurkmeja, eller zoodels. ( prova ha i saker ni tycker om här, ingefära, chili, rökt paprika, aivar, hackade nötter - you name it )
Jag vet inte om ni minns tv-serien som hette Godness gracious me (på svenska currynamnam). indiskt och thai var en bra kombination så här kommer en krämig currygryta i dess anda