Curry nam nam recept

Massaman curry på nötkött

Massaman curry på nötkött

På Thailändska heter den nam phrik kaeng massaman eller nam phrik kaeng matsaman. Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk
Massaman curry

Massaman curry

På thailänska heter kryddpastan nam phrik kaeng matsaman. Massaman curry är en thailändsk stuvning med rötterna i Persien
No name

No name

Röd Curry Pasta eller egen kryddning. Finstrimla grönsakerna och bland dem. Om du använder färska kryddor
Scampi thai curry special

Scampi thai curry special

Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thai currypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan Tom Yam Kung (ifall den är med räkor)
Red Prawn and Mango Curry

Red Prawn and Mango Curry

1½ tablespoons red thai curry paste (or according to taste). 2 teaspoons thai fish sauce (nam pla). 2-4 Metric Cups 1 tablespoon wok oil 1 spring onion (finely sliced) 1½ tablespoons red thai curry paste (or according to taste) 200 millilitres coconut milk 250 millilitres chicken stock (made from concentrate) 2 teaspoons thai fish sauce (nam pla) 350 grams sweet potatoes (peeled and diced) 200 grams frozen king prawns 1 teaspoon lime juice 150 grams cubed mangos 3 - 4 tablespoons chopped fresh coriander 1 tablespoon garlic flavored oil 1 scallion (finely sliced) 1½ tablespoons red thai curry paste (or according to taste) 1 cup coconut milk 1 cup chicken broth (made from concentrate) 2 teaspoons thai fish sauce (nam pla) 12 ounces sweet potatoes (peeled and diced) 7 ounces frozen king shrimp 1 teaspoon lime juice 1 cup cubed mangos 3 - 4 tablespoons chopped cilantro
Thailenskt: kyckling i kokosmjölk med grön curry och citrongräs

Thailenskt: kyckling i kokosmjölk med grön curry och citrongräs

Curry ska man alltid fräsa i olja eller smör så smakerna kommer fram mer. (+ matlåda=)2 kycklingfiléer1-2 msk grön currypasta (2 msk blev ganska starkt)1 gul lök, finhackad5 vitlöksklyftor,finhackade1st citrongräs, finstrimlad eller mixad med lite vatten2 dl vitt vinen burk kokosmjölk1 dl grädde2-3 msk kycklingfond eller en buljongtärning2 msk maizena eller vetemjöl + 4 msk vattenSkär kycklingen i mindre bitar, bryn, salta, peppra och ställ åt sidan. Fräs löken,curry och citrongräs i olja eller smör 5-10 minuter. 1-2 msk grön currypasta (2 msk blev ganska starkt)
Bakad potatis med god röra!

Bakad potatis med god röra!

Så jag gjorde en kycklingröra med curry till och den blev verkligen kanongod. I bakpotatisen, i baguetten, som grunden i en kall pastasallad you name it- den passar till det mesta
Kall Kycklingpaj

Kall Kycklingpaj

1 tsk curry (kan bytas mot chili om man vill ha hetta). Blanda ingredienserna till pajdegen och låt degen vila i kylen i 30 min
Vegan - glutenfria rödbetsbiffar

Vegan - glutenfria rödbetsbiffar

Kanongott till potatis och en svampsås, eller ris med curry och gurkmeja, eller zoodels. ( prova ha i saker ni tycker om här, ingefära, chili, rökt paprika, aivar, hackade nötter - you name it )
Kycklingsoppa med nudlar

Kycklingsoppa med nudlar

Lägg i buljongtärningen och cayennepeppar, grön curry, koriander och socker (nam pla). 1 tsk grön curry. Ev 1 tsk fisksås (nam pla). 1 tsk grön curry. Ev 1 tsk fisksås (nam pla)
Kyckling med mango chutney

Kyckling med mango chutney

Häll i mangochutney, sambal olek och curry. "I love you""Oh my gööd"Undrar vad mening nummer tre blir, "my name is" borde ligga ganska bra till
Currygryta med aubergine och kikärtor

Currygryta med aubergine och kikärtor

Jag vet inte om ni minns tv-serien som hette Godness gracious me (på svenska currynamnam). indiskt och thai var en bra kombination så här kommer en krämig currygryta i dess anda
Kyckling med citrongräs och chili

Kyckling med citrongräs och chili

2 citrongrässtjälkar, finhackade 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 2 klyftor vitlök, skalade och finhackade 1 msk thailändsk fisksås (Nam Pla) 350 g kycklinglårfilé, skuren i lagom stora bitar 1 msk solrosolja 1 msk curry 100 ml kycklingbuljong 1 msk strösocker 1 handfull mynta-, basilika- och korianderblad till garnering kokt ris, till servering