Crepes fyllning recept

6 Spara

Luffarcrêpes

Lägg ca ½ dl fyllning på varje pannkaka och packa ihop. Vispa samman mjöl och mjölk. Tillsätt ett ägg i taget samt salt
Crêpesfyllning

Crêpesfyllning

Crêpes är det franska namnet på vad vi i Sverige kallar för pannkakor. Skillnaden på crêpes och vanliga pannkakor är serveringen. Pannkakor serveras vanligtsvis som de är men crêpes serveras fyllda, ofta gratinerade eller flamberade. Vilken crêpesfyllning du bör använda beror på hur du skall servera dem, crêpes kan serveras både som förrätt, huvudrätt och dessert. Rätten har sitt ursprung i Bretagne där den har serverats sedan 1200-talet. Den introducerades av korsriddarna på väg hem från Mellanöstern och har utvecklats sedan dess. Den kallas ibland även för saracen efter folkslaget som introducerade den för korsriddarna.

Ta vara på maten

En vanlig crêpesfyllning är stuvningar av olika slag. Du kan till exempel laga en stuvning på skaldjur i en dillsås som passar utmärkt till crêpesfyllning. Som vegetariskt alternativ kan du göra en svampstuvning. Det passar också bra att använda överbliven mat från gårdagen. Vill du servera crêpes på en lördag kan du ta överbliven tacofärs, stek på den med blancherad broccoli och lite tomat för att sedan fylla dina crêpes med. Gratinera sedan i ugn och servera gärna med en kall sås av crème fraiche och lime. Till detta passar det bra med en spännande morotssallad med apelsin. Filea apelsin och skär i små bitar, se till att spara på saften som rinner ut på skärbrädan. Blanda sedan med rårivna morötter och du får ett mycket nyttigt och gott tillbehör. Hitta recept på fler fyllningar och tillbehör här på myTaste, Sveriges bästa sida för inspiration till matlagning som gör ditt liv bättre.

Crêpesfyllning och smaskiga tillbehör

Vill du imponera på dina gäster i 80-talsanda kan du servera klassikern crêpe suzette som dessert. Stek pannkakorna enligt ditt favoritrecept och gör sedan crêpesfyllning med fileade apelsiner och annan frukt om du så önskar. Koka sedan en sås på apelsinjuice, socker och rivet apelsinskal. Lägg sedan i dina crêpes medan stekpannan fortfarande står på värme, avsluta med att skvätta över apelsinlikör och tända på framför dina imponerade gäster. Om de stannar längre bör du även tänka på tilltugg för senare på kvällen. Något som är väldigt gott och uppskattas av de flesta utan att vara svårt att tillaga är zucchini chips. Skiva zuccinin tunt antingen med kniv för att visa för dina gäster att du kan eller med en osthyvel undangömd i köket medan gästerna minglar. Blanda sedan med olivolja i en skål och baka på plåt i ugnen, strö över havssalt. Du kan även använda zuccini i din crêpesfyllning.

Sökförslag och sidor