Servera genast Crepes smet. Grädda 8 ljusa, lövtunna pannkakor i en crepespanna eller tunn stekpanna med teflon, på medelhör värme. Fördela fyllningen på 8 crepes rulla ihop och lägg dem på ett ungssäkert serveringsfat
Höljena varierar i material och fyllningarna är fantasifulla. I kväll får vi inte ens dessert. För antingen är vi för dumma för att inse att vi ska fråga efter en separat dessertmeny, eller så har köket förlikat sig med att de blågula smaklökarna är lite för svårflirtade när det kommer till traditionella vietnamesiska desserter, hur svennefierade de än må vara
Till fyllningen, häll yoghurt och mascarponeost i en skål och söta eventuellt med florsocker. Fördela fyllningen mellan crépesen, rulla samman dem och pudra med florsocker
Fyllning. Ugn. 250°. Dela glassen i lagom stora bitar och lägg dem i frysen så de är riktigt kalla. Vispa till en smet av halva mängden mjöl, salt och mjölk
Fyllning. Skilj på äggula och äggvita. Blanda gula med vatten, salt, socker och citronsaft. Vispa vitan till ett hårt skum och blanda ner det försiktigt i ägguleblandningen
Gratinera med riven ost alternativt flambera med cognac om de ska vara dessertcrepes. Grädda tunna crepes i liten stekpanna, Crepes behöver bara gräddas på ena sidan, men detta är en smaksak
Rör ihop fyllningen och bred lite på varje crepe. Hetta upp en crepespanna eller vanlig stekpanna. Smält resten av fyllningen och häll över pannkakorna