Blanda crème fraiche med sweet chilisås och smaka av med salt och peppar. Lägg lax, torsk, lök, grädde, dill, citronsaft, potatismjöl, ½ dl ströbröd, salt och svartpeppar i en matberedare
Blanda crème fraiche och majonnäs. Rör samman allt och smaka av med citron, peppar och salt. 2 dl crème fraiche (lätt går bra). 1 knippa dill. 1/2 pressad citron
Blanda samman cremefraiche, majonnäs och dill. Såser & dressingar. Salt och citronpeppar. Kall dillsås. Smaka av med pressad citron, salt och citronpeppar
Rör ned crème fraiche och låt koka ett par minuter. Dressing. Tore Wretman som en gång skapat receptet använde bara majonäs, räkor och dill samt möjligen lite citronsaft
Serverade det hela med en citrondippsås gjord på en del majonäs, en del turkisk yoghurt, en del cremefraiche, rivet citronskal, lite pressad citron, en msk honung, hackad gräslök, salt och peppar
Servera med den kalla, heta dressingen. Rivet citronskal och dill har jag använt men prova med kapris, soltorkad tomat, basilika, lime och koriander t ex… Bara fantasin som sätter gränserna
Blanda crème fraiche och chilisås. Lägg upp och blanda sallad, tomater, salladslök, selleri, gurka, sparris, dill och solrosskott i en salladsskål strax före servering
Såser & dressingar. Smaksätt med pressad citron, salt och peppar. Kall dillsås. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer pressad citron, efter smak
hackad dill. Citronsås. ½ dl hackad dill och persilja. hackad dill. ½ dl hackad dill och persilja. 1½ dl crème fraiche. 1 citron, finrivet skal från halva och saft efter eget tycke. 1 msk rapsolja, gärna med citronsmak. Blanda en dressing av 3 msk olivolja, 1 msk limesaft, 1 tsk flytande honung och lite salt och svartpeppar och blanda i. 1½ dl crème fraiche. 1 citron, finrivet skal från halva och saft efter eget tycke. 1 msk rapsolja, gärna med citronsmak
Mixa med crème fraiche till en krämig konsistens. - Höstsallad med torkade tranbär, rostade pumpafrön och apelsindressing Fantastisk sallad full av höstkänsla och spännande smaker