Creme catalana recept

Creme Catalana

Creme Catalana

Cremé Catalana är traditionell Katalansk dessert med smak av citrus och kanel och som påminner väldigt mycket om Creme brulé
crème catalane...

crème catalane...

Nyårskvällens dessert. crème brûlée. fick ett litet sting av apelsin och kardemumma och blev crème catalane
Crema catalana  med clementin

Crema catalana med clementin

Blanda mjölk, grädde, kanel, clementinskal och mynta i en kastrull. Koka upp under omrörning, ta från värmen och låt stå cirka 15 minuter
Cremé caramel

Cremé caramel

Läs gärna även om min goda Cremé brulée och Cremé Catalana här nedan. Cremé caramel är en klassisk dessert som passar till de flesta festliga tillfällen, både som en god avslutning på en trevig middag eller som dessert på julbordet
Crème Caramel på tre sätt

Crème Caramel på tre sätt

En variant på crème catalana med ett apelsinpulver och en marinerad apelsinfilé. 1 kanelstång (catalana). 1 kanelstång (catalana)

TAPAS

Kvällen avslutades med den spanska efterrätten Crema Catalana från bloggen Kardemummagumman, då jag tyckte den hade en liten julig tvist med kanel
Tapas!

Tapas!

Creme brulee (catalan utan kanel och apelsin…). Recept på creme bruleen finns här. Ny temamiddag. En fantastisk sådan
Intervju med Mr Ghee

Intervju med Mr Ghee

Creme de Catalana…. en spansk variant av creme brulee. Då var det dags igen för en intervju, denna gången är det Mr Ghee eller rättare sagt Janne Villman som svarar på mina frågor
Värmande vintermat - löksoppa

Värmande vintermat - löksoppa

Till efterrätt när vi ätit löksoppa häromdagen serverade jag Crema Catalana, Spaniens svar på crème brulée, som med smak av apelsin och stjärnanis har en vintrigare smak och passar extra bra så här års

Spanien t/r

Crema catalana y fresas. Crema catalana, 8 pers. Inför vår kommande resa till Mallis, så bjöd Martin (lite Linn också) oss på en trevlig spansk afton
söndagslunch med ostron...

söndagslunch med ostron...

En söndagsutflykt är alltid härligt,. vi styrde kosan till Bouzigues för en lunch med ostron. Det är en fascinerande by där det väl bor drygt 1500 personer och det finns mer än 20 skaldjursrestauranger
Barcelona: fantastisk middag på Bodega 1900

Barcelona: fantastisk middag på Bodega 1900

Efterrätterna här är förberedda i förväg, så vi hann lätt beställa in espresso och en helt perfekt crema de catalana att dela med 20 minuter kvar innan nästa sittning