Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. Passar till pajer, rabarberkompott eller som lager i en klassisk tårta
Vill man så kan man göra Crème Anglaise, en slags lyxig hemlagad vaniljsås. Crème Anglaise/Vaniljsås cirka 7 dl sås. Crème Anglaise/Vaniljsås cirka 7 dl sås
En bavarois eller bavaroise som man ibland också kan läsa är köksfranska för en bayersk kräm, en vanniljsås (crème anglaise) som förstärkts med hårt vispad äggvita, smaksättning (ofta citron eller apelsin), gelatin och en aning vispad grädde
En bavaroise är som en luftigare variant av panna cotta med ungefär samma ingredienser, med den skillnaden att bavaroisen är baserad på en äkta vaniljsås, en crème anglaise, som får extra konsistens av lite gelatin och vispad grädde som vänds ner på slutet
Visste ni förresten att vaniljsås på köksfranska heter crème anglaise. Äppletemat fortsätter. Jag har precis, till sen lunch, mumsat upp ett helt fat med sotad älgcarpaccio
Koka din crème anglaise som är basen för bavaroisen på följande sätt. Ja, du läste rätt – denna bakelse som skapades till påsk blev faktiskt riktigt lyckad