) Chocolate chip cookies med hasselnötter och muscovadosocker. I söndags skrev jag om bakandet av vanliga chocolate chip cookies som jag bakat efter recept av Leila Lindholm
Därför kan ni om ni behöver göra ett mjölkfritt alternativ använda er av kakdegen men byta ut nutellan mot ett nötsmör eller varför inte göra en hemmagjord nutella på hasselnötter, socker och kakao
16 st 3 dl rostade hasselnötter 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g) 3/4 dl rörsocker 1/2 dl kakao 2 krm vaniljpulver 1 tsk bakpulver 1 krm flingsalt hackade hasselnötter att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Hacka chokladen grovt och blanda den och de hela hasselnötterna i smeten. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk. 100 g hasselnötter eller sötmandel
Blanda alla torra ingredienser först och rör sedan i smör, ägg, hasselnötter och till sist vändes den hackade chokladen (det är bäst om chokladen stått i kylskåp ett tag efter att den har blivit hackad, så den inte smälter innan kakorna kommer i ugnen)