Coeur de filet provencale recept

Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeurdefiletprovencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Coeur de filét Provencale

Coeur de filét Provencale

Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk. Den ska vara röd i mitten. Lägg dem ovanpå potatisen
Coeur de Filet Provençale

Coeur de Filet Provençale

Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk. Bryn undertiden köttet i en stekpanna. Den ska vara röd i mitten
Snabbare "Coeur de filet provencale"

Snabbare "Coeur de filet provencale"

Hacka potatisen fint, låt gärna skalet vara kvar. Smält smöret i pannan och lägg i potatisen. Finhacka vitlöken och tillsätt efter några minuter
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Om denlängsgående senan på filén finns kvar ska den skäras bort, annars dras köttet ihop under stekningen
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Ta oxfilén och bryn den runt om i smör och rapsolja i stekpanna. Ju mer vitlök desto bättre. Lägg detskivade köttet på potatisen och lägg på vitlökssmöret