Ville göra en clafoutis med körsbär, men hittade inga bär, så det fick bli plommon denna gång. Clafoutis är nästan som Frankrikes motsvarighet till vår pannkaka i Finland
Kärna ur och klyfta plommonen. Häll smeten över plommonen i formen, och strö på mandelspån. plommon. Lägg plommon och björnbär i en stor ugnsform eller 4–6 portionsformar
En äkta clafoutis ska egentligen innehålla körsbär, helst hela med kärnor och allt. Byter man ut frukten, exempelvis som här mot plommon, blir den tekniskt sett en flaugnarde
Häll i en smord form och placera ut plommonen på smeten. Mina plommon sjönk till botten, men det blev gott i alla fall om än inte så snyggt som de med körsbär ovanpå
Barnmat – Clafoutis med blå plommon. Idag har vi gjort en klassisk fransk efterrätt på plommon. Dela plommonet i bitar och fördela jämnt över botten på ugnsformen