Clafoutis plommon recept

CLAFOUTIS MED PLOMMON

CLAFOUTIS MED PLOMMON

Ville göra en clafoutis med körsbär, men hittade inga bär, så det fick bli plommon denna gång. Clafoutis är nästan som Frankrikes motsvarighet till vår pannkaka i Finland
Clafoutis med plommon och björnbär

Clafoutis med plommon och björnbär

Kärna ur och klyfta plommonen. Häll smeten över plommonen i formen, och strö på mandelspån. plommon. Lägg plommon och björnbär i en stor ugnsform eller 4–6 portionsformar
Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

En äkta clafoutis ska egentligen innehålla körsbär, helst hela med kärnor och allt. Byter man ut frukten, exempelvis som här mot plommon, blir den tekniskt sett en flaugnarde
CLAFOUTIS MED PLOMMON

CLAFOUTIS MED PLOMMON

Clafoutis, har jag läst mig till, uttalas kla-fou-tee. Nu är mina plommon äntligen klara, söta gulröda Viktoriaplommon
Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

Dela plommonen i halvor och kärna ur dem. Fördela plommonen i smeten med snittytan uppåt. plommon. Sätt ugnen på 180°
Clafoutis fransk kaka med bär

Clafoutis fransk kaka med bär

Använder du frukt som körsbär, plommon eller persika så skär dem i grova bitar (för att ta bort kärnan)

Clafoutis med egna körsbär

En CLAFOUTIS där jag byter ut plommon mot körsbär i stället. CLAFOUTIS MED SURKÖRSBÄR. Högsommaren är här med bär och frukt som börjar mogna

Clafoutis - fransk efterrrättskaka.

Originalet var med plommon men jag hade äpplen istället. Bättre sent än aldrig, men här kommer ett smakprov ur senaste Hembakat tidningen
Clafoutis

Clafoutis

Häll i en smord form och placera ut plommonen på smeten. Mina plommon sjönk till botten, men det blev gott i alla fall om än inte så snyggt som de med körsbär ovanpå
Baka med plommon: 5 recept

Baka med plommon: 5 recept

Det är ungefär vad den franska klassikern clafoutis är och den är lika god som namnet är svårt att uttala
Plommonclafoutis

Plommonclafoutis

Clafoutis är en klassisk fransk efterätt som liknar ugnspannkaka, men med en lite sötare smak och innehåller någon form av bär eller frukt

Ett sött slut på fruktsäsongen

Clafoutis passar fint att göra med vilken kärnfrukt som helst – plommon, nektariner, persikor, körsbär, alla blir supergoda

Clafoutis med blå plommon

Barnmat – Clafoutis med blå plommon. Idag har vi gjort en klassisk fransk efterrätt på plommon. Dela plommonet i bitar och fördela jämnt över botten på ugnsformen
Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

Till dessert lagade jag en Clafoutis som är en fransk fruktkaka. Börja med att halvera och kärna ur plommonen
Rabarber clafoutis med vaniljglass

Rabarber clafoutis med vaniljglass

Clafoutis är en fransk snabbvariant på paj och kan bakas med säsongens frukter (ex äpple, päron eller plommon) och färska bär efter smak