När vi var alldeles nya som matbloggare så skrev vi om ett recept på den absolut godaste citronsorbeten som vi smakat och nu tycker vi att receptet förtjänar både en återbloggning och ett foto
Lägg lätt tinad citronsorbet i en mixer. 1. Tillsätt grovhackad mynta och 2 dl mousserande vin. 2. Kör hastigt till en smoothie, häll upp i höga glas, toppa med lite mer vin och myntablad
1citronsorbet. mandelkubb. 1vispgrädde. 1äggula. 1brynt smör. 1mandellikör. 1lättvispad grädde. 1hjortronmylta (eller annan hemkokt sylt)Bryt ner hälften av mandelkubben i grova bitar och rosta i ugnen med smör på 200 grader
Häll upp lite asti, klicka i en sked citronsorbet. Häll upp lite asti, klicka i en sked citronsorbet. 1 flaska mousserande vitt vin, med eller utan alkohol. 1 sked citronsorbet. 1 flaska mousserande vitt vin, med eller utan alkohol. 1 sked citronsorbet
CITRONSORBET. Melonsorbet. Foto. Nicklas Thegerström. Melonsorbet är min favoritsmak när det gäller glass. Jag brukar alltid tänka att den här gången ska jag välja något nytt och spännande (typ tuttifruttituggummi) när jag står i glasskön, men sedan slutar det ändå alltid med melon
Knata iväg till en affär som säljer citronsorbet av bra kvalitet. Jag åt den här getosten med apelsin första gången på en restaurang vid havet utanför Séte i Frankrike – och om man säger så, det är mat jag minns genom livet