Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 min. Kör i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar eller frys in i vanlig frys, men då måste det röras om ungefär 1 gång i halvtimmen tills sorbeten är klar
Blanda alltsammans och häll ner i en glassmaskin. Alternativt, ställ en skål i frysen med sorbetsaften och rör då och då tills det blir en smidig massa
Frys blandningen i glassmaskin. Vispa äggvitan till lätt skum och blanda med citronlagen. liten äggvita. Koka upp vatten och socker och glykos, låt koka ca 2 minuter
Starta glassmaskinen och häll i blandningen. Vispa äggvitan hårt och rör ner den i sockerlagen. 3 dl vatten1½ dl strösockerFärsk mynta1½ dl citronsaft, färskpressad, behövs ca 2 citroner1 äggvita, hårt vispadGör så här. 1 äggvita, hårt vispad
Till denna blodapelsinglassen använde vi oss av ett recept på citronsorbet som vi har i arkivet sen tidigare, förändrade, bytte ut och förvandlade en smula
Häll i glassmaskin och frys tills du har en fast fin sorbet. Har du valt att ha skalen med i din sorbet är det godast att lägga med dem i sockerlagen så de nästan blir kanderade
Frys blandningen i en glassmaskin eller i en bunke. Förstås utan vitt socker. Pensla uppvispad äggvita med en fin pensel på båda sidor och över hela kronbladet
Häll i glassmaskin och frys tills du har en fast fin sorbet. Du kan med fördel göra citronsorbeten i förväg och förvara den i frysen i en förpackning med tättslutande lock