Citronpaj med maräng vatten recept

Citronpaj med Italiensk Maräng

Citronpaj med Italiensk Maräng

Citronpajer finns det massvis med olika recept på. Bränn sedan av marängen lite med en brüleebrännare. Det tar lite tid med att man måste vänta och så, men att röra ihop grejerna och så tar inte särskilt lång tid
Citronpaj med maräng

Citronpaj med maräng

Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med ½ dl vatten tills temperaturen är 125°. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat
CITRONPAJ MED ITALIENSK MARÄNG

CITRONPAJ MED ITALIENSK MARÄNG

Spritsa ut marängen ovanpå pajen och bränn av marängenmed en brännare. Den här pajen har jag gjort tidigare, men då utan marängen
Citronpaj med spökmaränger

Citronpaj med spökmaränger

Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad
Citronpaj

Citronpaj

Till utseendet ser det ut som en citronmaräng-paj och det är väl egentligen mitt fel som skulle envisas med att dekorera med varmvispad maräng
Citronpaj

Citronpaj

Kavla ut degen och klä pajformen med den. Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över. Maräng
Citronpaj

Citronpaj

Maräng. Blev så sugen på citronpaj. Saft av 2 citronerSkal av 1/2 citron2 dl socker2 1/4 dl vatten1/2 dl maizena2 äggulor1 msk smörKoka upp citronsaften och skalen, socker och 1 1/4 dl vatten i en kastrull. Rör i ihop 1 dl vatten, 1/2 dl maizena och 2 äggulor i en bunke. Häll på all maräng och ställ in i ugnen ca 3-5 minuter. ( vilket min blev och jag fick skära bort hela toppen och bränna av den med gasbrännare istället)Svalna 125 gr smör
Citronpaj

Citronpaj

Kavla ut degen och klä pajformen med den. Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över. Maräng
Fransk citronpaj

Fransk citronpaj

Kavla ut degen och klä pajformen med den. Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över. Maräng
Syrlig citronpaj  i miniformat

Syrlig citronpaj i miniformat

Bränn av med brännare tills marängen fått fin färg eller färgsätt under grillelementen högt upp i ugnen
Citronpaj

Citronpaj

Jag tycker den är god utan, men att den blev väldigt fin medmarängtopparna på. Den här citronpajen har jag gjort många gånger, men det är första gången som jag spritsar maräng uppepå
Blågul citronpaj

Blågul citronpaj

Garnera med blåbär. Maräng. Kör smör, mjöl och vatten i en matberedare. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockerlagen, fortsätt vispa tills marängen har svalnat
Syrlig citronpaj till påsk?

Syrlig citronpaj till påsk?

Ta fram en kastrull och ha i maizena, blanda ut med lite citronvatten så det inte klumpar sig och slå sen över resterande
Citronpaj med kikärtsmaräng (glutenfri).

Citronpaj med kikärtsmaräng (glutenfri).

FyllningenLägg gelatinbladen i kallt vatten. Citronpajmedkikärtsmaräng (glutenfri). Hoppar därför raskt över till citronpajen jag och mina elever bakade i fredags
Citronpaj ♥

Citronpaj ♥

Servera med lättvispad grädde och ett gott, citrusdrivet dessertvin. Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över
Citronpaj

Citronpaj

Börja med att blanda mjöl och smör, tillsätt därefter salt och socker. Maräng. Vatten. Servera med citronsirap och nyriven citronzest