Citronpajer finns det massvis med olika recept på. Bränn sedan av marängen lite med en brüleebrännare. Det tar lite tid med att man måste vänta och så, men att röra ihop grejerna och så tar inte särskilt lång tid
En härlig fredag som har spenderats i köket med roliga saker och självklart har det njutits av ljuvlig citronpaj som blev om möjligt ännu godare dagen efter
Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med ½ dl vatten tills temperaturen är 125°. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat
Maräng. Blev så sugen på citronpaj. Saft av 2 citronerSkal av 1/2 citron2 dl socker2 1/4 dl vatten1/2 dl maizena2 äggulor1 msk smörKoka upp citronsaften och skalen, socker och 1 1/4 dl vatten i en kastrull. Rör i ihop 1 dl vatten, 1/2 dl maizena och 2 äggulor i en bunke. Häll på all maräng och ställ in i ugnen ca 3-5 minuter. ( vilket min blev och jag fick skära bort hela toppen och bränna av den med gasbrännare istället)Svalna 125 gr smör
Jag tycker den är god utan, men att den blev väldigt fin medmarängtopparna på. Den här citronpajen har jag gjort många gånger, men det är första gången som jag spritsar maräng uppepå
Garnera med blåbär. Maräng. Kör smör, mjöl och vatten i en matberedare. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockerlagen, fortsätt vispa tills marängen har svalnat
FyllningenLägg gelatinbladen i kallt vatten. Citronpajmedkikärtsmaräng (glutenfri). Hoppar därför raskt över till citronpajen jag och mina elever bakade i fredags