Citronpaj med maräng 10 12 recept

Citronpaj med Italiensk Maräng

Citronpaj med Italiensk Maräng

Citronpajer finns det massvis med olika recept på. Bränn sedan av marängen lite med en brüleebrännare. Det tar lite tid med att man måste vänta och så, men att röra ihop grejerna och så tar inte särskilt lång tid
Citronpaj med maräng

Citronpaj med maräng

Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 min. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med ½ dl vatten tills temperaturen är 125°. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat. 100 g Arla® Svenskt Smör
Citronpaj med maräng

Citronpaj med maräng

75 g smör 1/2 dl florsocker 1/2 krm salt 2 1/2 dl vetemjöl 1 ägg Maräng. rivet skal och saft från 2 citroner 2 dl strösocker 3 ägg 2 äggulor 100 g smör Till servering. 100 g smör
CITRONPAJ MED ITALIENSK MARÄNG

CITRONPAJ MED ITALIENSK MARÄNG

Spritsa ut marängen ovanpå pajen och bränn av marängenmed en brännare. Den här pajen har jag gjort tidigare, men då utan marängen
Citronpaj med vit choklad

Citronpaj med vit choklad

En paj som påminner om denna är min citronpajmed varmvispad maräng. Tills dess lever jag på att försöka skapa korsdrag i lägenheten och att äta fräscha och syrliga citronpajermed vit choklad
Citronpaj med spökmaränger

Citronpaj med spökmaränger

Spritsa spökmaränger på pajen och bränn av med en gasbrännare. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret
Citronpaj

Citronpaj

Till utseendet ser det ut som en citronmaräng-paj och det är väl egentligen mitt fel som skulle envisas med att dekorera med varmvispad maräng
Citronpaj

Citronpaj

Kavla ut degen och klä pajformen med den. Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över. Maräng
Citronpaj med marängtäcke

Citronpaj med marängtäcke

Kvällen före Valborgsmässoafton invigde jag Ramlösa Kvarnmjölet Patisserie från samarbetet med Smakbox med att baka en citronpaj tänkt till lördagen och Valborgsmässoafton
Citronpaj

Citronpaj

Maräng. Blev så sugen på citronpaj. 125 gr smör1 dl socker1 ägg3,5-4 dl mjölBlanda smör och socker, rör ned ägget. Häll på all maräng och ställ in i ugnen ca 3-5 minuter. ( vilket min blev och jag fick skära bort hela toppen och bränna av den med gasbrännare istället)Svalna 125 gr smör
Citronpaj

Citronpaj

Kavla ut degen och klä pajformen med den. Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över. Maräng
Fransk citronpaj

Fransk citronpaj

Kavla ut degen och klä pajformen med den. Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över. Maräng
Syrlig citronpaj  i miniformat

Syrlig citronpaj i miniformat

Bränn av med brännare tills marängen fått fin färg eller färgsätt under grillelementen högt upp i ugnen
Citronpaj med marängtäcke

Citronpaj med marängtäcke

Värm smeten under ständig omrörning på medelvärme tills den sjuder och blivit tjock. Spritsa eller smeta marängen över pajen
Citronpaj

Citronpaj

Jag tycker den är god utan, men att den blev väldigt fin medmarängtopparna på. Den här citronpajen har jag gjort många gånger, men det är första gången som jag spritsar maräng uppepå