Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis. Tycker du om rabarber. Älska rabarber. 500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar. 1 citron (saften). 2 tsk vaniljsocker. 500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar. 1 citron (saften). 2 tsk vaniljsocker
Ha i socker, saften av en citron och vatten och rör om en sväng. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen och ha i kastrullen samt stången (ger mest smak)
Häll ner sockret och citronsaften i rabarbersaften, koka upp och låt det sedan svalna. Vi hittade ett recept signerat Leila som vi fibblade en smula med, fru M kom på den geniala (om hon får säga det själv) idén att slänga ner en vaniljstång med rabarberna i saftkoket, vi minskade på sockermängden och så tog vi inte så allvarligt på det där med att inte röra i grytan under tiden det hela kokade
Jag har gjort rabarberkräm som smakade finfint efter middagen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret
Blanda dem med sockret och citronsaften i en gryta och låt stå en timme så att rabarern saftar sig. Tillsammans med lite citron blev allt till en vackert röd med med en sylt ljuvlig eftersmak av vanilj
Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Det är ingen underdrift att jag funderat på att göra en lemon poppy seed cake, eller citron-vallmotårta som man väl borde säga på svenska, i några år
Rårörd rabarbersaft. Med vanilj. Rårörd Rabarbersaft. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj. 3 kg rabarber 1½ citron 4 liter vatten 1 tsk natriumbensoat 5 hg socker per avrunnen saft Tvätta rabarbern oc. 1 citron smör. 3 kg rabarber. 5 hg socker per avrunnen saft