Citron rabarber vanilj saft recept

Marmelad av rabarber, vanilj och kardemumma

Marmelad av rabarber, vanilj och kardemumma

Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis. Tycker du om rabarber. Älska rabarber. 500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar. 1 citron (saften). 2 tsk vaniljsocker. 500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar. 1 citron (saften). 2 tsk vaniljsocker
Lägg rabarber på jordgubbarna!

Lägg rabarber på jordgubbarna!

Ha i socker, saften av en citron och vatten och rör om en sväng. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen och ha i kastrullen samt stången (ger mest smak)
Rabarbersaft med vanilj

Rabarbersaft med vanilj

Häll ner sockret och citronsaften i rabarbersaften, koka upp och låt det sedan svalna. Vi hittade ett recept signerat Leila som vi fibblade en smula med, fru M kom på den geniala (om hon får säga det själv) idén att slänga ner en vaniljstång med rabarberna i saftkoket, vi minskade på sockermängden och så tog vi inte så allvarligt på det där med att inte röra i grytan under tiden det hela kokade
Rabarberkräm med vanilj

Rabarberkräm med vanilj

Jag har gjort rabarberkräm som smakade finfint efter middagen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret
Rabarbersaft med citron

Rabarbersaft med citron

Om du vill göra rabarberkräm så lägg tillbaka rabarbern i kastrullen och söta den med valfri sötning och smaksätt gärna med vanilj
Rabarbermarmelad med vanilj

Rabarbermarmelad med vanilj

saft från en halv citron. Och det här är ett av mina favoriter med linfrö och en massa annat gott – väldigt saftigt
Rabarbersylt med jordgubbar och vanilj

Rabarbersylt med jordgubbar och vanilj

Blanda dem med sockret och citronsaften i en gryta och låt stå en timme så att rabarern saftar sig. Tillsammans med lite citron blev allt till en vackert röd med med en sylt ljuvlig eftersmak av vanilj
Jordgubbstårta & saft

Jordgubbstårta & saft

Har man jordgubbar, lite vanilj, kanske något syrligt som citron, lime, curd eller rabarber så kan det inte bli dåligt
Rabarberkaka med vit choklad & citron

Rabarberkaka med vit choklad & citron

Vispad creme fraiche (Vispa lika mängd creme fraiche & vispgrädde, smaksätt med vanilj). Rör till sist försiktigt ned citronsaft och -skal
Tysk rabarberkaka

Tysk rabarberkaka

I originalreceptet ingår det citronsaft och citronskal men det bytte jag ut mot vaniljessens istället
Tid för fläder

Tid för fläder

Lägg sedan på en omgång till av blomklasar, citronskivor, socker och citronsyra och till sist kanel och vanilj
Årets rabarbermarmelad

Årets rabarbermarmelad

men använde kardemumma istället för vanilj. Rabarbermarmelad med kardemumma. tunt, dela och skrapa ur vaniljstången
Lemon Poppy Seed Cake with Whipped Cream Cheese Frosting

Lemon Poppy Seed Cake with Whipped Cream Cheese Frosting

Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Det är ingen underdrift att jag funderat på att göra en lemon poppy seed cake, eller citron-vallmotårta som man väl borde säga på svenska, i några år
Martins sallad med färsk potatis och kronärtskocka

Martins sallad med färsk potatis och kronärtskocka

Rårörd rabarbersaft. Med vanilj. Rårörd Rabarbersaft. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj. 3 kg rabarbercitron 4 liter vatten 1 tsk natriumbensoat 5 hg socker per avrunnen saft Tvätta rabarbern oc. 1 citron smör. 3 kg rabarber. 5 hg socker per avrunnen saft