Pannacotta

Pannacotta är en traditionell italiensk efterrätt med ljuvlig smak, som går att variera i det oändliga. Förbered gärna pannacotta dagen innan du ska servera den. När det är dags att äta är det bara att ta fram ur kylen och garnera med bär eller skuren frukt.

vaniljpannacotta lakritspannacotta saffranspannacotta hallonpannacotta kokospannacotta blåbärspannacotta yoghurtpannacotta citronpannacotta lingonpannacotta limepannacotta
Aroundimages
Bilden kommer från receptet Vanilj pannacotta med hallon /sockerfri av Aroundimages

Topprecept för pannacotta just nu

Visa alla topprecept för pannacotta

En klassisk dessert


Denna klassiska pudding betyder kokad grädde på italienska (panna cotta), något som skvallrar om tillagningsmetoden. Pannacotta görs genom att sjuda grädde, mjölk, socker, vanilj och gelatin. Blandningen ska sedan svalna och stelna i formar, något som tar minst två till tre timmar.

Det finns många sätt att smaksätta pannacotta på. Pannacotta med vanilj är en klassiker, men testa gärna att variera smaken genom att tillsätta exempelvis choklad, saffran, kaffe, kanel, kokos, kardemumma eller honung. Pannacotta med lakrits är ett annat poplärt recept.

Det går också att göra lite fettsnålare varianter av pannacotta genom att ersätta grädden med kesella eller matlagningsgrädde.

Pannacotta kan även göras med salta smaker och blir då till fantastiska smårätter att bjuda gästerna på. Testa exempelvis pannacotta med löjrom eller sill nästa gång du vill bjuda på en enkel och garanterat uppskattad förrätt.

Toppkommentarer i pannacotta

Pannacotta med lakrits och hallon
28

“Ska dödskallarna lösas upp helt?”

Se recept
Choklad, kola & nötter - Tårta
1

“Less is norr vid dekoration”

Visa alla 3 kommentarer
Choklad & hallon - tårta
1

“Måste vispa upp pannacottan ordentligt igen innan spackling och spritsning”

Visa alla 2 kommentarer
Dessert
145
maren-13 kommenterade på Dessert

“Jättegod dessert men fruktansvärd pill att tillaga. Gjorde denna till åtta pers i denna värmen när pannacottan ska stelna i två omgångar. Det gällde då att ha plats i kylen till snedställda glas på nåt sätt. Men som sagt väldig god, t.o.m.min man som lite är pannacottafrälst älskade den.”

Se recept

Senaste recepten för pannacotta