Citron och mandelkaka recept

Italiensk citron och mandelkaka

Italiensk citron och mandelkaka

Först ut är den här otroligt saftiga och goda citronochmandelkakan som dessutom är glutenfri. Ha i citronskal, mjölk, äggulor ochcitronsaftoch rör ihop
Mjuk mandelkaka med citron och kanel

Mjuk mandelkaka med citron och kanel

Tillsätt citronskal, kanel och den malda mandeln. Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg dom i smeten
Glutenfri citron och ricotta mandelkaka

Glutenfri citron och ricotta mandelkaka

riven citronskal. Mandelkakan blir bäst dagen efter, efter den har blivit riktigt kyld och smak och konsistens mognar och bli bättre med tiden
Mandelkaka med päron och lingon

Mandelkaka med päron och lingon

Blanda vetemjöl och bakpulver med grovriven mandelmassa ochcitronskal. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och klyfta päronen
Mandelkakor med citron

Mandelkakor med citron

Rör samman den rivna mandeln, äggvita, socker och finrivet skal av en tvättad citron. Man kan givetvis ersätta pinjenötterna med skållad, skalad och flisad mandel
Citron- och mandelkaka

Citron- och mandelkaka

citron, det gula rivna skalet. pressad citronsaft. ägg. strösocker. mandelmjöl 2 msk till formen. smör till formen
Mandelkakor med citron

Mandelkakor med citron

Överblivna äggvitor och bortglömt mandelmjöl blev till krispiga citronkakor med mandel. Eller om det är mandelkakor med citron
Äppel- och mandelkaka

Äppel- och mandelkaka

Blanda ner smält smör ochcitronskal. Skala äpplena och placera dem på en ugnsfast smord form. Strö lite socker över dem och klicka ut en liten klick smör på varje äpple

Mandelkaka med apelsin och kardemumma

Vispa äggvitorna i en separat skål med några droppar citron till ett ganska styvt skum. Låt smöret stå framme så det blir helt rumstempererat och mjukt