Det här innehåller en av de bästa smakkombinationerna som finns, citronochlakrits. De är ju absolut jättegoda var och en för sig men tillsammans, då händer det ändå något magiskt och utöver det vanliga
Cupcakes med smak av lakritsochcitron. Vispa ihop ”på mackan” med saft och zest från en citron, sirap och eventuellt lite fiberhusk för att få en fastare konsistens
Självklart finns här stort utrymme för variationer, men jag presenterar här fyra förslag på vad man kan ha på sitt Afternoon Tea-sötsaksbord, nämligen chokladkolapajer med pekannötter och flingsaltad vispgrädde, sega sötsyrliga citronformar, enkla mördegsformar med vaniljfraichegrädde och bär och supersaftiga minicupcakes med morot och valnötter, toppade med lite frosting och kanel
Blanda äggvita, socker och saften från en halv pressad citron i en värmetålig och helt ren skål. Gröp ut ett litet hål i en cupcake förslagsvis med äppelkärn-utskärare och fyll den med lakritssås
grädde, lakritsochcitron. Häll över citronlagen i en ren bunke och ställ den sedan i iskallt vatten och rör om med jämna mellanrum tills blandningen är helt kall
Kombon choklad, citronochlakrits är så fantastiskt gott. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, lakritspulvretoch salt ordentligt i en skål