Vispa i socker och citron. Rosa macarons med en krämig hallonsmörcreme. 250 g osaltat smör 2 tsk vaniljsocker1,5 dl florsocker1,5 tsk färsk citronsaft. 1,5 tsk färsk citronsaft
(Här kan man röra i smakextrakt, som pepparmint eller citron, och motsvarande färg som blått eller gult, beroende på vilken typ av macaroons man vill ha)
Hallonmousseline80 g frysta hallon 0,5 citron, bara saften 45 g strösocker [0,5 dl] 1 ägg 1 äggula 50 g osaltat smör 100 g osaltat smör, rumstempererat. Macarons70 g äggvita [2,5 st] 30 g strösocker [0,3 dl] 70 g florsocker [1 dl] 90 g mandelmjöl 90 g florsocker [1,5 dl] 4-6 droppe röd hushållsfärg (eller en knivspets rosa pulverfärg)
1 tsk citron. Vispa kikärtsspad med strösocker , citron och vanilj tills det blir maräng (ca 10-15 min). Om du ska ha olika färger på dina macarons så fördela marängen jämnt i olika skålar och tillsätt färgen (ca 1/2 tsk hushållsfärg alt 1 tsk rödbetjuice). If you are going to have different colors on your macarons divide the meringue evenly in different bowls and add color (about 1/2 teaspoon of food coloring alt 1 tsp beetroot juice). Si va a tener diferentes colores en sus macarons divida el merengue en diferentes bowls y añadir color (aproximadamente 1/2 cucharadita de colorante para alimentos alt 1 cucharadita de jugo de betarraga). 1 tsk citron
Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime. 1smaksättning (valfri till exempel kakao, lime, hallon, citron). 1Smörkräm200 g smör, mjukt 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 äggulor smaksättning (valfri till exempel kakao, lime, hallon, citron) droppe hushållsfärgMandelkakor
=)Denna gången bakar jag mina söta macarons med smak av citron och användande jag två färg som jag tyckt att de passade mycket bra tillsammans, det var gul och grön färg som göra mina söta kakorna blev mer guligare
Jag gjorde två varianter, en citronmacaron med lemon curd och en chokladmacaron med ganache. Vispa ihop äggvitorna med citronsaften, tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett fast skum
Vi tog lite olika smaker – traditionell choklad, praliné, hallon, pistage och citron. Jo, i en fluffig hotellsäng mumsandes på lite goda macarons såklart
Cupcakesen är gjorda enligt detta recept, med enda skillnaden att citronen bytits ut mot lime. Jag har fått lotten att just baka och kommer denna gång att göra påskgula apelsinmacarons samt limecupcakes med frosting i oranget och marsipan i grönt
Valfri smaksättning till exempel kakao, lime, hallon, citron. Macarons eller Makroner som man också kallar dem, är det ljuvligaste lilla bakverk man kan tänka sig, men också ett av de svåraste jag nånsin har bakat
Jag måste nog utse citronen till min absoluta favoritfrukt. Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass