Recept på goda blåbärsbars med citronkardemumma och lite vårspatt. Kakorna har en tydlig smak av blåbär och tillsammans med citron och kardemumma blir den till något extra
Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Den här pajen påminner om den goda ananaspajen som jag brukar göra, med skillnaden att den här pajen innehåller äpplen, kardemumma och citron i en fräsch och oemotståndlig kombination
Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Äppelkaka125 g smör eller margarin1 1/2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1 citron (endast det rivna skalet)2 ägg2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 msk mjölkFyllning och garnering4 medelstora äpplen1 tsk kardemummakärnor1 msk strösockerPärlsocker Gör så härSätt ugnen på 175°C. 1 citron