Vänd ner dem i chutneyn. Dela och kärna ur plommonen, skär i mindre bitar. Häll chutneyn i rengjorda syltburkar, sätt på locket direkt och förvara i kyl
En het och kryddstark chutney som passar perfekt till kycklingsspett eller att ha till indisk mat. Det är också gott att pensla lite chutney på laxen innan man grillar den
Recept plommonchutney som jag gjorde den. Chutneynerven började direkt spela sina monotona sånger då dessa kom innanför dörren, dock behövde de mogna ett tag så de lades luftigt en vecka i ett durkslag
Förvara chutneyn kallt. Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Ös upp chutneyn på rena burkar och sätt på lock. Skålla och skala plommonen. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
1Plommon- och rödlökskompott6 plommon, röda 1 rödlök 1 msk mango chutney salt peppar. Lammfilé500 g lammfilé rosmarin salt peppar, grovmalen (blandade sorter) smör, till stekning rapsolja, till stekning