Chutney äpple aprikos ingefära recept

Chutney av äpplen och aprikoser

Chutney av äpplen och aprikoser

Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Äppelchutney med ingefära

Äppelchutney med ingefära

Skala äpplen och hacka i cm stora bitar. Finhacka aprikoserna. Låt chutneyn svalna och häll upp i en ren glasburk men ej med metallock
Äppelchutney med mandel

Äppelchutney med mandel

Strimla de torkade aprikoserna. färsk ingefära, curry, socker, äppelcidervinäger och salt. Häll chutneyn i burkar
Äppelchutney

Äppelchutney

Tillsätt äpple, ättika, socker och aprikoser. De tidiga sorterna av äpplena i trädgården har mognat och jag gjorde äppelchutney

Chutney på äpplen

Koka aprikoserna i en tjockbottnad kastrull ihop med kryddor och klyftade äpplen (som varken behöver skalas eller kärnas ur - bara skaft och blomfnass tas bort) + strimlade tomater och lök

Chutney

Skala äpplena, tag bort kärnhus och skär i bitar. Skala och riv ingefäran, tillsätt i grytan. 500 g äpplen. 100 g aprikoser. 1 bit färsk ingefära

5-års jubileum med stor utlottning & massor av fina vinster!

Här hittar du marmelad, spännande chutneys, geléer och andra delikatesser. 1 burk (250 g) Honungspäron & Ingefära Marmelad. 1 burk (250 g) Het Äpple & AprikosChutney. 1 burk (250 g) Honungspäron & Ingefära Marmelad. 1 burk (250 g) Het Äpple & AprikosChutney. 1 burk (250 g) Honungspäron & Ingefära Marmelad. 1 burk (250 g) Het Äpple & AprikosChutney. 1 burk (250 g) Honungspäron & Ingefära Marmelad. 1 burk (250 g) Het Äpple & AprikosChutney

Vinnarna av 5-års jubileets stora utlottning!

1 burk (250 g) Honungspäron & Ingefära Marmelad. 1 burk (250 g) Het Äpple & AprikosChutney. 1 burk (250 g) Honungspäron & Ingefära Marmelad. 1 burk (250 g) Het Äpple & AprikosChutney. 1 burk (250 g) Honungspäron & Ingefära Marmelad. 1 burk (250 g) Het Äpple & AprikosChutney

Aprikos- och mandelchutney

Låt chutneyn svalna och förvara den därefter kallt. 400 g torkade, grovhackade aprikoser. 2 tsk riven färsk ingefära. 1 skalat, hackat äpple

Äppelchutney

Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Hacka aprikoser och vitlöksklyftor fint. Häll upp chutneyn på rena glasburkar och sätt på lock