Choy sum recept

Udonsoppa med lax

Udonsoppa med lax

Lägg ner udonnudlarna i soppbuljongen och koka dem lätt ett par minuter innan även choysum läggs ner

Wokade shanghainudlar

5 st choysum (kinesisk vitkål). 150 gram bok choy (salladskål). Lägg nudlarna i en wok eller kastrull med kokande vatten och koka i 5 minuter

Ingefärswokad fläskfilé

Kinesiska bladgrönsaker (t ex Pak Choy eller Choi Sum). Blanchera (förväll) hastigt bladgrönsakerna i lättsaltat vatten

Happy New Dumpling

färs, vitlök, chili/spansk peppar, ingefära, sojasås, ketjap manis, vatten, galangal, bok choy, vårlök & limesaftHacka vitlök, chili/spansk peppar & ingefära och fräs tillsammans med färsTillsätt ketjap manis, japansk soja, en skvätt vatten & låt ett par skivor galangal koka med en stundLägg i fint skuren bok choy & vårlök, pressa över limesaft och låt koka ihop tills dess att vätskan kokat bortWontonplattor håller fyllningen på plats & ramar in det kinesiska nyåretLägg lite fyllning mitt på degplattan, vät kanterna med vatten, vik ihop till en trekant, låt ändarna mötas & vips har du ett litet degknyteLåt dumplingarna försiktigt sjuda i rikligt med vatten smaksatt med buljong tills dess att pastadegen är genomkoktDim sum time med härlig koreansk ketchup från S

"Ångbåt" eller Kinesisk fondue

Skölj bladgrönsakerna (choysum, pak choy eller färsk spenat). choysum el. Bläckfisken. Rensa bläckfisken genom att försiktigt dra bort huvud och armar från kroppen

Mammas Hokkien-nudlar

choysum. Förbered kycklingen. Blanda ingefära, sherry, maizena, socker, sesamolja och hälften av sojan i en skål

Tillbehör till kinesisk fondue

Skölj bladgrönsakerna (choysum, pak choy eller färsk spenat). pak choy el. pak choy el. 1 knippe choysum el. 1 knippe choysum el