Ger 12-15 tryfflar 400 g kokta svarta bönor (avrunnen vikt) 4 msk agavesirap 1 msk kokosolja 2 msk kallt kaffe 1 1/2 dl kakao finrivet skal av 1/2 apelsin 150 g mörk choklad finrivet skal av apelsin till garnering Lägg till i inköpslistan
Den blev precis så god som jag trodde, min nya chokladtryffel med smak av apelsin, perfekt till kaffet, en mörk rom, en fruktig cognac eller en inte allt för rökig maltwhisky
Som ikväll tänkte jag testa en ny sak eftersom jag börjat tycka om kaffe…. Jag hade inte lagt ned allt för mycket tankeverksamhet angående vad själva fikat skulle bestå av mer än kardemummabullar med pepparkaksfuyllning men det slutade i alla fall med att jag gjorde en marängtårta… Kan ni tänka er, en marängtårta med chokladtryffel och jordgubbar mitt i ”vintern”
Det har inneburit lugn morgon med tända ljus, många koppar kaffe och bus med vår lilla Doris. Tomtens munsbitar med chokladtryffel, kola och jordnötsfudge, vit chokladfudge med tranbär + mjölkchokladfudge med salta jordnötter samt min lassiska sega smörkola med lite olika smaksättningar
Ty en chokladtryffel är faktiskt ett icke oävet alternativ till den söta julknäcken, som inte bara är den verkliga ( men ack så goda) sockerbomben på gottebordet, utan också har en tendens att fastna i tänderna
Jag kan se mig ätandes de här många sommarkvällar med ett glas bubbel eller en kopp kaffe till. Nu är det dags för en riktigt somrig cookiecup med jordgubbar och vit chokladtryffel
För kakor måste inte alltid vara dekadenta och fyllas med vaniljkräm, sylt eller chokladtryffel. Sådär lagom goda och enkla, som gör gott till en kopp kaffe på eftermiddagen och som inte känns allt för onyttiga