Chokladtårta mandelmassa botten recept

1 Spara

Himmelskt god chokladtårta

Botten.    Mandeltårta med chokladkräm LCHF3-4 portionerBotten2 dl mandelmjöl 1 1/2 msk vispgrädde1 1/2 msk stevia2 äggvitorChokladkräm2 äggulor1/2 dl vispgrädde1/2 dl stevia50 g hackad mörk choklad75 g smör25 g rostad flagad mandelSå här gör jagBlanda samtliga ingredienser till bottnarnaRita 2 st ringar på bakplåtspapperBred ut massan jämt Grädda bottnarna i 175 grader i ca 10-15 minTa ut och låt svalna Chokladkräm. Servera med frukt/bärspett och vispad gräddeMandeltårta med chokladkräm4-6 portioner Botten400 g mandelmassa4 st äggvitorSmörChokladkräm4 st äggulor1 dl vispgrädde1 dl socker100 g hackad mörk choklad150 g smör50 g rostad flagad mandelSå här gör jagRiv mandelmassan grovt. Vispa äggvitor till hårt skumBlanda mandelmassan och äggvitornaRita 2 st ringar på bakplåtspapper och smörj med smörBred ut massan jämtGrädda i 175 grader i ca 15 minTa ut och låt svalnaChokladkräm
Sökförslag och sidor