Häll äggvitor och socker i en skål. 3 äggvitor. Sätt ugnen på 125 grader. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank och fast smet
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt florsockret under fortsatt vispning. 3 äggvitor. Vänd ner chokladen. Fördela massan i 10-12 små folieformar, fyll nästan ända upp
Blanda socker och äggvita i en mindre rostfri kastrull. en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. 7 äggvitor5 dl socker100 g mörk chokladGör så här. 7 äggvitor
Blanda socker och äggvita i en mindre rostfri kastrull. En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. 7 äggvitor. 7 äggvitor
Ta bort bunken från vattenbadet (utan att sluta vispa. Fick ju en hel drös med äggvitor över sedan crème bruléen (och spaghetti carbonara som jag gjorde igår
Lägg till nutella och färska bär och du är i himlen. Häll äggvitorna i en helt torr och ren skål. Vispa tills äggvitorna börjar skumma, tillsätt sedan sockret lite i taget
Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner. Börja med att lägga chokladen i en skål och ställ denna på ett vattenbad på låg värme
Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en värmetålig bunke. Jag vet att jag sagt förr att maränger inte är någon favorit, jag måste däremot erkänna att några chokladmaränger även slunkit ner i min mage
Inte kan man väl då slänga fyra äggvitor som blev över efter en äggulestinn sås. Jag fastnade för ett recept på chokladmaränger med mandel i Jan Hedhs senaste bok ”Gofika”, men ersatte i resurshushållningens namn mandeln mot lite pistagenötter som började närma sig utgångsdatum