Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt ugnen på 125 grader. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank och fast smet. 3 äggvitor
Detta recept är hämtat från Den som äter palsternackor och är att rekommendera. en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. 7 äggvitor5 dl socker100 g mörk chokladGör så här. Klicka ut 10 maränger på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 150 grader i ugnen i 50-60 min. 7 äggvitor. 5 dl socker
En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. 7 äggvitor. 5 dl socker. Klicka ut 10 maränger på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 150 grader i ugnen i 50-60 min. 7 äggvitor. 5 dl socker
a 35 minuter. Sätt ugnen på 140 grader. Häll strösocker och äggvita i en rostfri skål placerad över en kastrull med vatten på spisen och på högsta temperatur
Receptet går. 75 g mörk choklad. Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt. Grädda från ca 1 timme till 1,5. timmar i 125 grader beroende på hur stora man gör marängerna. 75 g mörk choklad. 125 grader beroende på hur stora man gör marängerna
Jag fastnade för ett recept på chokladmaränger med mandel i Jan Hedhs senaste bok ”Gofika”, men ersatte i resurshushållningens namn mandeln mot lite pistagenötter som började närma sig utgångsdatum
Maräng är ju lätt att fixa och vi återanvände det här receptet. bästa sättet att återanvända äggvitor. Vi fick en massa äggvitor över i helgen efter att ha haft Biff Rydberg till middag
Här kommer äntligen receptet på tårtan som jag bakade till maken på Fars dag i söndags. Vispa äggvitorna för marängen tills dom börjar bli hårda, tillsätt då strösockret och fortsätt att vispa tills marängen är glansig och hård
Receptet har jag rivit ur Allt om Mat. Vispa äggvitorna till fast skum. Till midsommar bjöd han oss på crème brûlée med rabarber men tyckte att det kändes lite snålt så han gjorde även dessa chokladmaränger