Supergod sockerkaka med hackad marabou choklad i. Rör sist i chokladbitarna. 150 g mörk eller ljus choklad, grovhackad. 150 g mörk eller ljus choklad, grovhackad
För ett par veckor sedan fick jag hem ett paket från Buzzador med massor av gott till hemmabagaren med allt från marsipan på rulle till färdiga marsipanlock till tårta och chokladbitar
Ställ kallt tills chokladen stelnat. Smält 100 gram choklad (jag hade 85%) och skär kakan till avlånga bitar (ca 12 st) och doppa i choklade. 100 gram choklad
Det var första gången jag kom i kontakt med temperering och gjutning av choklad. Har sen dess, med hjälp av Pralinmakar-communityn, blivit snäppet vassare på att förstå choklad, men också färgning, smaker och hur man får till den där fantastiska glansen
mörkt choklad. smält mörkt choklad över kakan och in i kylsåpet tills choklade har stelnat. Om man vill så kan man skära kakan först innan man häller över chokladen så spricker inte chokladen när man ska skära i kakan till mindre bitar
Till chokladkakan. Smält chokladen (och det är här helvetet började) i ett vattenbad. Jag skulle nog snarare säga att du ska temperera den då min choklad efter ett tag helt tappade konceptet och stelnade inte
) Släng de gröna linserna i kakor med chokladhack i så ska ni se att de går ner i en flygande fläng. Chocolate chip cookies med gröna linser ca 25 stycken2½ dl kokta gröna linser2½ dl rumstempererat smör i bitar2½ dl farinsocker1 ägg2½ dl mjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker2½ dl havregryn2½ dl grovt hackad mandel2½ dl pumpakärnor2½ dl grovt hackad mörk chokladMosa linserna med en gaffel och vispa samman med smör, farinsocker och ärr så det blir en slät smet