Servera chimichurrin till all sorts grillat. 1/2 dl koriander, finhackad. 1/2 dl koriander. Denna sås kan användas både som marinad (kör den då i mixer till en slät sås), dressing eller grillsås
Om du vill kan du tillsätta andra örter (oregano, timjan, koriander) och smaksättningar (paprikapulver, spiskummin, citron) också, men receptet nedan tycker jag är suveränt i all sin enkelhet
1färsk koriander. 1saltFinhacka persilja, vitlöksklyftor, gul lök, oregano, koriander och röd chili. Låt Chimichurrin stå i kylskåpet i ca 2 timmar för att utveckla sin smak
Det var länge sedan vi åt chimichurri och jag hade nästan glömt hur gott det är. Varianten på chimichurri som jag gjorde igår bestod av fint hackade ingredienser
Chimichurri är en sås som sätter fart på det mesta och jag har ännu inte serverat någon som inte tycker om den, hur mycket jag än gör så brukar den ta slut och gästerna frågar efter receptet
Såsen görs i grunde på persilja, vitlök, olja, vinäger och chili, men smaksätts ofta med exempelvis citron, paprika, koriander eller andra örter och kryddor
Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering. 11 dl finhackad koriander. 2 Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin
Chimichurri. Börja med chimichurrin. Lägg på resten av ruccolan och klickar av chimichurrin. 1 bunt färsk koriander (kan man utesluta). Ta ca 1 msk av chimichurrin och rör runt. 1 bunt färsk koriander