En riktig chilli görs på högrev och speciella sorter torkad chili, men min vardagsvariant är gjord på nötfärs och chilifavoriter som alltid samsas i skafferiet
I morse satte jag igång ett långkok som skulle bli en chilli på högrev. Det puttrade och luktade gott och sen gick vi ut i solen och påtade i trädgården
Putsa bort bindväven från högrevet och dela i stora bitar, salta och peppra. Detta långkok som tänkt dela med mig av idag är en chiligryta gjord på högrev som kokat i ca 10 timmar tillsammans med en massa kryddor, chili och buljong. – 1,8 kg högrev. 1,8 kg högrev
Chilli con carne med smak. Idag bjuder jag er på en härlig chilli con carne. ”snabb” variant kan du använda dig av 400-600g nötfärs istället för högrev. 600g högrev. Nigrum (nr 1925) 600g högrev
Börja med att skära ned två kilo snygg högrev i grova klossar, när gryta är färdig ska allt kött praktiskt taget ha kokat isär så ju större bitar desto bättre
(alternativ till kryddning om korven är en annan , Paprikapulver,Vitlök,Chilli). Jag tycker att en Chilli skall påminna om trådig gröt men vi är alla olika i guds trädgård