Skär kålen i tunna strimlor. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt i en kastrull. Lägg ner kålen och ta omedelbart upp den igen med en hålslev så fort vattnet kokar upp på nytt
Chilistekt lax & ljummen potatissallad. Min senast inköpta kokbok är Fest på 30 min. av Jessica Frej. Jessica har ni alla gånger sett på tv, antingen i första säsongen av Sveriges Mästerkock, Mitt kök eller som kock i Nyhetsmorgon på TV4
Rätten heter egentligen chilistekt biff med thaibasilika men jag använde mig av köttfärs denna gång. Chilistekt biff (färs) med thaibasilka4 port600 g flankstek2 msk thailänds eller japansk soja1 msk majsstärkelse1 gul lök2 röda spetspaprikor5 vitlöksklyftor2 röda chilifrukter (fler för mer hetta)1 stor bunt thaibasilika ( gärna från asiatisk livsmedelsbutik, annars 2 krukor)neutral rapsolja till stekning½ dl ostronsås2 msk farinsockerfärskpressad saft från ½ lime1
Chilistekt pak choy. Toppa sechuanpepparkycklingen med chilistekt pak choy och servera med jasminris. Sechuanpepparkyckling med ginger beer, stjärnanis och chilistekt pak choy2 portca 300 g kycklinglårfilé1 bit ingefära (30g)½ gul lök2 vitlöksklyftor2 tsk sechuanpepparolja½ msk vetemjöl2 msk japansk soja1 tsk kinesisk soja1 flaska ginger beer (200 ml)3 stjärnanis300 g pak choychiliflakes saltjasminris1