Chiliolja ingefära recept

Chiliolja Szechuan stil

Chiliolja Szechuan stil

Chiliolja av olika varianter är frekvent förekommande i det gigantiska Kinesiska köket. Ingredienser till Chiliolja Szechuan stil
Chiliolja Szechuan stil

Chiliolja Szechuan stil

Chiliolja av olika varianter är frekvent förekommande i det gigantiska Kinesiska köket. Ingredienser till Chiliolja Szechuan stil
Sesamnudlar med honungskyckling

Sesamnudlar med honungskyckling

Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök
Schezuan biff

Schezuan biff

chiliolja. Riv vitlök och ingefära. Servera med jasminris och chiliolja. Woka grönsakerna, tillsätt vitlök och ingefära
Sashimi och annat gott från havet

Sashimi och annat gott från havet

Till fisken och vårrullarna hade vi lite olika dipsåser, inlagd ingefära och wasabi. 1 msk chiliolja. 1 msk chiliolja
Bangbangkyckling

Bangbangkyckling

Om du gillar stark mat så kan du hälla en tesked eller två med chiliolja över innan du serverar. 11 cm färsk ingefära i tunna skivor. 12 tsk chiliolja. 12 kycklingfiléer 1 cm färsk ingefära i tunna skivor 2 salladslökar, skurna i 3 cm bitar 10 cm grön gurka. 1Sås1,5 msk jordnötssmör utan bitar 1 msk sesampasta (tahini) 1 msk risvinäger 1 tsk sichuanpeppar, malen 1,5 msk mörk soja 2 tsk socker 2 msk ljus soja 0,25 tärning kycklingbuljong 2 tsk chilioljaLäggingefära och salladslök i en kastrull vatten på hög värme
Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

Sås4 klyfta vitlök 4 msk tahinipasta (kinesisk eller 3 msk slätt jordnötssmör 1 msk sesamolja) 4 msk japansk soja 4 msk svart risvinäger (kinesisk) 2 msk strösocker 0,5-1 dl chiliolja 1 tsk sichuanpeppar, mortlad. Färs1 msk färsk ingefära, hackad 6 salladslök, tunt skivade neutral matolja, att steka i 450 g fläskfärs (vegofärs, kycklingfärs eller blandfärs går också bra) 2 msk bönsås (svart) 2 msk torr sherry 1 tsk strösocker
Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar som i Hanoi

och riven ingefära. a 250 g fryst filodeg2 dl kokta glasnudlar (30 g okokta)250 g fläsk-/kycklingfärs2 strimlade salladslökar2 msk färsk och riven ingefära2 finhackade vitlöksklyftor1 finhackad schalottenlök1 liten nålfint, strimlad morot2 msk soja0,5 tsk socker2 tsk Maizena, löst i lite kallt vatten + lite som "lim" vi vårrullerullandet1 msk chiliolja eller 0,5 tsk chilipulverC. 1 msk chiliolja
Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar120 g vårrulledeg, fryst 1 dl glasnudlar, kokta (ca 15 g okokta) 120 g nötfärs (eller fläskfärs) 1 salladslök, strimlad 1 msk färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, finhackad 0,5 schalottenlök, finhackad 0,5 morot, liten, fint strimlad 2 msk soja 0,25 tsk strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse, löst i lite kallt vatten + lite extra som "lim" 0,5 msk chiliolja 4 dl neutral olja, ca att fritera i 15 fina salladsblad 1 knippe grönmynta
I löööööv... ♥

I löööööv... ♥

½ dl chiliolja. Heta scampi~20 scampi, stekta½ dl chiliolja½ strimlad chili1 lime ½ pressad saft, ½ i skivor1 vitlöksklyfta, skivad2 cm ingefära, skivadeNere t. 2 cm ingefära
Wontonsoppa med pak choi och sesam

Wontonsoppa med pak choi och sesam

De som vill ha lite hetta ringlar över lite chiliolja. Plocka bort vitlök och ingefära. Rör samman smaksättningen av wontonfyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Bangbangkyckling

Bangbangkyckling

Om du gillar stark mat så kan du hälla en tesked eller två med chiliolja över innan du serverar. Lägg ingefära och salladslök i en kastrull vatten på hög värme
Rispappersrulle med skagen och Videgårds dipp

Rispappersrulle med skagen och Videgårds dipp

1Videgårds dipp4 sticklökar, gröna delen skurna som fiskögon 2 msk färsk ingefära, finhackad 2 msk vitlök, finhackad 6 msk japansk soja 2 msk chingkiangvinäger 2 msk strösocker 4 msk chiliolja 2 msk sesamolja 2 msk chilipasta, inlagd (kan ersättas med Sambal Oelek i värsta fall)
Saliva chicken noodle salad

Saliva chicken noodle salad

Börja med att göra chilioljan som ingår i vinegretten. Chiliolja. Chiliolja. 2 skivor ingefära. 6msk av chilioljan (rör om så kryddorna kommer med). 4st skivor ingefära. 2 skivor ingefära. 4st skivor ingefära