Chilimajonnäs recept

Chilimajonnäs

Chilimajonnäs

Se helst till att alla ingidienser håller samma temperatur. Eftersom vi använder ett helt ägg och inte bara gula är det dock inte lika viktigt
Chilimajonnäs

Chilimajonnäs

Ikväll grillade vi hamburgare och till dem gjorde jag en chilimajonnäs. Jag använde en koreansk chilipasta som heter gochujang
Chilimajonnäs

Chilimajonnäs

Den här gången testade jag chilimajonnäs och det blev supergott, ett hett tips till sommarens grillkvällar
Sweet chilimajonnäs

Sweet chilimajonnäs

Igår lagade jag helstekt kyckling med rostade rotfrukter och till det provade vi den här sweet chilimajonnäsen
Chilimajonnäs

Chilimajonnäs

1 äggulor, normalstora - eller 2 små äggulor. 2 dl solrosolja. 1 krm salt. 1/2 krm vitpeppar. 2 tsk sambal oelek
Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

4 Rotfrukter 900 g delikatesspotatis 200 g snackmorötter 1 msk olivolja salt peppar 1/2 förp salladslök (à 125 g) Chilimajonnäs 1 1/2 dl majonnäs 1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver (1/2 tsk motsvarar 2 krm chilipulver) 2 msk chilisås Tofu 540 g tofu 2 ägg 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd (gärna panko) 2 msk olivolja Till servering 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

Chilimajonnäs2 dl majonnäs 2 msk sriracha 2 tsk soja 0,5 limefrukt, pressad. Friterad kycklinglårfilé800 g kycklinglårfilé 1,5 dl vetemjöl 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt 1 krm chilipulver 1 krm svartpeppar 3 dl pankoströbröd 2 ägg, uppvispade olja, till fritering (t ex neutral rapsolja eller frityrolja)
Sesampanerad tonfisk, chilimajonnäs och sojamarinerad sallad

Sesampanerad tonfisk, chilimajonnäs och sojamarinerad sallad

Ingredienser Sallad 9 st morötter gärna i olika färger 250 gram Pak choi 150 gram sockerärter 3 st tomat(er) 1 kruka(or) koriander 1 kruka(or) thaibasilika 1 dl soja ljus 1,5 msk honung 3 msk risvinäger Chilimajonnäs 1,5 dl majonnäs av hög kvalitet 1 tsk chiliflakes 2 tsk tabasco Sesampanerad tonfisk 900 gram tonfiskfilé färsk i 4-5 bitar, välj en med grön märkning 0,75 dl sesamfrön vita 0,5 tsk curry 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar nymalen 1 odefinierad rapsolja att steka i
Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

600 g lax (av typen Salma eller Fröya) 1 msk teriyaki- och sesamolja (asian wok, Santa Maria) 2 msk sesamfrön, rostade 100 g glasnudlar 2 msk olivolja 1 röd chilifrukt, finhackad 2-3 salladslökar, finstrimlade 10 sockerärtor, finstrimlade 1 klyfta vitlök, pressad (1 stor eller 2 mindre) 0,5-1 msk färsk ingefära, riven 1 limefrukt, pressad 0,5 msk sesamolja 1 kruka koriander salt (efter smak)
Fiskburgare med chilimajonnäs

Fiskburgare med chilimajonnäs

1 Rör ihop ingredienserna till majonnäsen och ställ svalt. 2 Skölj fisken, torka den och skär den i grova bitar