I söndags var jag hemma hela eftermiddagen och passade på att ägna mig åt ett hederligt långkok. För ett par månader sedan åt jag en så himla god chiligrytapå Köttbaren i Stockholm, och ända sedan dess har jag velat laga en egen
Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart
Jag har gått och tänkt länge på något att laga med vår slow-cooker maskin jag köpte på City Gross för åtskilliga år sedan (självklart inköpt till halva priset, ekonomisk som jag är)
Hej på er igen. Skär högrevet i bitar. Ett riktigt långkok med rejäla smaker och hetta. Hade fullt upp i köket hela dan med att förbereda helgens mat och ett par smörgåstårtor som skulle iväg nu på morgonen
Nästa chiligryta så skall jag testa att bara grovhacka och rosta chilin i en het panna. Det här är ett väldigt tacksamt långkok där man egentligen bara behöver fokusera på några saker
Så idag fick det bli ett långkok en chiligryta som passar perfekt i förkylningstider. Idag har det varit en kall och ruggig dag, kan nog bero på att jag har lite ont i halsen
Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart
Texas chili är en smakrik chiligryta, här gjord påhögrev med färsk chili och rökt paprikapulver. Jag tycker det låter supergott, det blir långkok till middag på lördag