Halva sällskapet beställde nudelsoppa och halva sällskapet beställde några av deras vanliga rätter, vilka var bräserad ryggbiff i kinesisk chilibönsås med tofupudding och lättfriterade fläskfilébollar med ananas i sötsursås
) Fisk i chilibönsås. dou ban - av dou ban jiang - chilibönsås. 4-5 msk chilibönsås. Hetta upp ungefär lika mycket olja som chilibönsås och stek sedan just chilbönsåsen i ca 30 sekunder, stjälp sedan i ingefäran och vitlöken och stek i ca 30 sekunder till. 4-5 msk chilibönsås
2 msk chilibönsås. Woka först ingefäran, vitlöken och salladslöken ett kort slag och blanda sedan i chilibönsåsen och woka ca 30s till. 2 msk chilibönsås
Vill man till exempel göra grytan så som den skulle se ut i Hunan så tar man med torkad chili, chilibönsås, cassia och stjärnanis när man steker salladslöken och ingefäran
Chilibönsås - La dou ban jiang. Det används en mängd olika bönsåser i kinesisk matlagning. Vissa har jag berört här och där men här kommer en snabbguide