Gör såsen under tiden. Jordnötssås. Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås. Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen med salladen och eventuellt jasminris
Chilipulver, Ingefära, Jordnötssmör, Kokosmjölk, Kycklingfilé, Lime, Mörk kinesisk svampsoya, Med smak av Asien, Ostronsås, Sötsur chilisås, Sesamolja, Vitlök Det tar ungefär en timme att tillreda den klassiska thairätten ”Chickensatay”, lite lång väntan på kvällsmiddagen en vanlig arbetsdag kanske kan tyckas men när man väl sitter till bords inser man att rätten var värd sin väntan
Några av de recept man kan hitta på bloggen är hel ugnsbakad kyckling i Crock-Pot, kyckling i god sås, Thailändsk kyckling, hemgjord ChickenSatay, etc etc
Häll upp såsen i en liten skål. Recept. Gäst. lör, 2013-08-17 16. 55. 15min. (0). Skär upp kycklingen i långa raderFinhacka sharlotten och stek upp i sesam och matoljanMortla jordnötterna tills det blir ett mjölBlanda alla ingredienser och lägg ner i en fryspåse
Blanda i jordnötssmör, soja, kokosmjölk, sweet chilisås, vatten och grädde. Smaka av såsen och späd eventuellt med lite mera vatten om du tycker såsen är för tjock
Gör såsen under tiden. Jordnötssås. Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås. Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen med salladen och eventuellt jasminris
beräkna minst ett kycklingbröst per person – av någon anledning går det alltid åt mer när man gör chickensatay (får jag tag på kycklinginnerfiléer som redan är i smala strimlor köper jag gärna dem)