Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
OCH av Chicken Tikka Masala (som jag idag ätit till middag för tredje dagen i rad. Har man nu inte en Crockpot, så kan man givetvis laga sin Chicken Tikka Masala i en alldeles vanlig gryta, men då får man nog minska tillagningstiden till ca en timme
Chicken tikka masalaAntal portioner. Jag använde kycklinginnerfilé och butter garam masala-kryddan jag fått av min fina vän Anette, straight from India
Tillsätt därefter Uncle Ben´s Tikka Masala sås, vatten, grönsaksbuljong, paprika och yoghurt, låt allt stå och puttra ca 5-8 minuter. 1 burk Uncle Ben´s Tikka Masala sås (medium
Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofu tikka masala
En favorit är Chicken Butter Masala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten
180 g tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
Där tar han i alla fall klassiska rätter såsom hamburgare, spaghetti med köttfärssås eller en tikka masala och genom diverse olika experiment kommer fram till hur man lagar rätten på det absolut bästa sättet
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Här följer ett gott och enkelt recept på indisk mat, Chicken Tikka Masala. 2 tsk garam masala. Smakar väldigt mycket som "köpe-mat", det enda jag inte vågat mig på är nanbrödet