Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecake med smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Så jag bakade blåbärsgrottor (som hallongrottor fast med blåbärssylt) och en variant på den frusna cheesecaken som jag gjorde för några veckor sen och tog med mig hem till honom för att ha lite kalas i alla fall
Till glöggen - eller som efterrätt till den middag som följde på dagens glöggbegivenhet - gjorde jag en chokladcheesecake med smak av både vit och mörk/vanlig choklad
Servera cheesecaken kylskåpskall. 200 g marylandcookies. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao
De följdes snabbt av Cheesecake med Dulce de leche Äpplen, Frapino, Panna cotta med Vaniljkörsbär, Sötsalta kolabullar, Mugcake alla med vår kära Dulce de Leche
När Johan firade sin födelsedag med familjen på besök hade jag gjort en Tobleronecheesecake. En tjock kakbotten och len cheesecake med svag syrlig chokladsmak från toblerone och kesella
Eftersom det är glass så behöver man inte heller ta upp desserten lång stund före man ska äta den till skillnad från frusen cheesecake som ska stå och tina för att man överhuvudtaget ska lyckas skära i den så inga påminnelser i mobilen för att inte glömma bort kvällens höjdpunkt är nödvändiga
Bakade i helgen denna choc' chip cookie cheesecaken med chokladbitar och daim till efterrätt. Toppade cheesecaken med massa hallon och serverade vaniljglass och jordgubbar