en underbar produkt, och oersättlig då jag inte vill använda mig av gelatin. )Jag valde att baka tårtan i form av en cheesecake, med en smakkombination av After Eight och jordgubb
Runt omkring i vår lilla "by" kan man nu plocka jordgubbar och om ni vill passa på att njuta av årets sista gubbar så är den här jordgubbsmousse-tårtan mitt bidrag till er
valfri frukt, tex jordgubbar eller hallon. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Jag fick idén till den här cheesecaken efter att jag varit på ett café med syrran och ätit en jättegod cheesecake
Jag fuskade lite med glasyren och skippade gelatin, vilket jag annars brukar ha, istället använde jag potatismjöl, det fungerade bäst till jordgubbsglasyren då jordgubbarna i sig har lite fibrer
Jag brukar servera den här med färska jordgubbar, hallon och ibland lite grädde på toppen. Blanda ner det smälta gelatinet i jordgubbsmixen, rör tills allt blandat sig noga
Det fina med att laga cheesecake i glas är att man inte behöver kämpa med gelatin. På Fannys födelsedag bjöds den inte på någon traditionell tårta utan istället hade jag fixat cheesecake som serverades i glas
Tillsätt jordgubbarna när krämen är ljummen och häll detta över cheesecaken. Om du får kräm över kan du pensla lite på jordgubbarna efter en stund i kylen