Koka ihop pressad havtorn med socker. ½ dl socker. Häll den ljumna "havtorns-gelatinet" på kakan och låt stå i kyl i 4-5 timmar. 1 dl socker. 70 g pressad havtorn. 3 dl pressad havtorn
Havtornsgelé. Tillsätt ca 2 dl vatten till havtornsbären, låt koka så att man kan sila av saften. Tillsätt 2 msk florsocker och de upplösta gelatinbladen under omrörning. Rör samman solmogna hjortron med ca 1 dl florsocker och servera dessa som tillbehör. 2 msk florsocker. 2 dl strösocker. 2 dl havtorn. 1 dl florsocker
Koka upp socker och vatten. En väldigt omtyckt cheesecake för den blev inte så söt. Havtornen går utmärk att byta ut mot exempelvis hjortron, blåbär eller hallon
Vispa socker och äggulorna och blanda med osten och havtornssaften till en jämn blandning. Vänd ner de vispade äggvitorna och vispgrädden i havtornsblandningen
Socker. av havtornen, spara resten till garnering. Ringla över drygt ½ dl av havtornssåsen. Koka upp socker och vatten, tillsätt ⅔. Vispa färskost, kesella, socker, ½ tsk salt, vaniljsocker och 2 msk maizena slätt med elvisp. Rårör resten av havtornen med ca 2 msk socker. 1 pkt havtorn ( frysta ca 225g). 1 dl socker. 2 dl socker. 1½ tsk vaniljsocker
Det är mycket länge sen jag gjort en cheesecake. 150 g smör4dl vetemjöl1/2dl florsocker1 äggBlanda alla ingredienser till botten. 800g färskost2dl råsocker1mskvaniljsocker2msk vetemjöl0,5tsk salt4 ägg1,5dl havtornssaftBlanda allt annat förutom äggen och saften. 1/2dl florsocker. 1,5dl havtornssaft