Krossa kexen och lägg kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar kant. Ta ut cheescaken 15-30 minuter innan servering och dekorera med tex hallon eller passionsfrukt
Botten. Börja med botten. Under tiden botten är i kylen kan man förbereda toppingen. När botten svalnat och fyllningen är fast häller du över fyllningen över botten i formen, häll sedan över toppingen när den stelnat
Botten. Finfördela och smula kavringen i matberedare. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Häll blandningen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och platta till "degen"
Gör i ordning formen lägg bakplåtspapper i botten på en springformn24 cm i diameter. Kläm ut massan på botten av formen och grädda gyllene i ugnen i ca 10 minuter. Häll nu röran över kexbotten i formen och ställ kakan i kylen ca 4 timmar eller mer
Tryck ut pajskalet i en form med löstagbar botten. För första gången sedan jag började äta laktosfritt har jag lyckats få till en cheescake värdig namnet
På dagen äter vi lunch tillsammans med Calles familj och ofta innefattar lunchen snaps, något med västerbottensost och nypotatis (och jättemycket sill, hu)
För cheescaken med vit choklad så smälter du sedan kakaosmör och agavesirap i ett vattenbad alternativt i micron, blanda ner det i cheescakesmeten och mixa med en stavmixer, ta sedan fram en av formarna med nötbotten och fyll den med smeten