Chateaubriand recept

Chateaubriand

Chateaubriand

Kött. Lägg champinjonerna i kall panna och hetta upp. Låt vattnet koka bort. Lägg i smör och bryn champinjonerna
Peppargrillad Chateaubriand med Stekhussås

Peppargrillad Chateaubriand med Stekhussås

Måtten i recepten är inte skriva i sten utan ni får testa lite för att hitta just er smak. Såsen. Hacka löken och fräs på den, tillsätt gelé och dijonsenap
Valentine's-middag och försvunnen katt

Valentine's-middag och försvunnen katt

Huvudrätten var en riktig höjdare, chateaubriand som var perfekt medium, serverad med gröna bönor, palsternacksgratäng (hälften mindre kolhydrater per 100 % jämfört med potatis) och bernasiesås
Fredagsmys med Châteaubriand...

Fredagsmys med Châteaubriand...

Chateaubriand. Chateaubriand görs på oxfiléns fina mittdel. Jag har precis sjunkit ner i soffan med min man efter att ha varit Masterchef i mitt egna kök
Hawksmoor – Londons bästa steakhouse

Hawksmoor – Londons bästa steakhouse

Vi ville förstås äta kött, men det fanns mycket att välja på och de olika styckdetaljerna säljs dels med fasta priser i viktklasserna 300-600 gram (Filé, Bone-in Sirloin, Rib-eye, D-Rump och Surf ‘n’ Turf), men också från 7-12,50 £ per 100 gram (Bone-in prime rib, T-bone, Porterhouse och Chateaubriand)

Tema Trikoloren

Annarst står Sole Menuniére med kapris på menyn, alternativt för karnevorerna Ankbröst med confiterat anklår, toppmurkelsås och tryffelpotatis , Tournedos Rossini och Chateaubriand
Gran Canaria Mat

Gran Canaria Mat

Jag och sonen valde Chateaubriand med tre såser och tre sorters potatis. Jag kan inte påstå att jag åker till Gran Canaria för den goda matens skull

Chateaubriand

 Chateaubriand är en av de mest kända rätter. Uppkallad efter den franske författaren och diplomaten Francois Rene de Chateaubriand

Chateaubriand - tournedos

Chateaubriand (schatå´briang) skärs från den tjockaste delen av nötfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Tournedos (torrnedå´) skärs från den smalare delen och brukar därför skäras i något tjockare skivor och bindas runt om med ett bomullssnöre för att behålla sin form vid stekningen