Champagnesorbet utan glassmaskin recept

Vit chokladpannacotta med champagnegelé

Vit chokladpannacotta med champagnegelé

Champagnesorbet. Temat nyårsmeny fortsätter här i Mårtenssonska köket, igår tipsade vi ju om en fylld fläskfilé som vi tyckte kunde passa bra som varmrätt
Happy New Year!

Happy New Year!

Så vi kommer njuta av oxcarpaccio med friterat ostron, hummersoppa med råstekt hummer, helstekt hjortrygg med palsernackspuré och frasig getost samt lemon curd cake med champagnesorbet

Matrelaterad historia - blandat

Champagnesorbet). Grötvätan i söder bestod sällan av enbart sur skummjölk, utan man använde därtill svagdricka, fläskflott och ibland sirap utblandat med vatten
Valentine-Gino

Valentine-Gino

t ex kaktus/lime- eller champagnesorbet. Ugn 200 °C. Kavla ut kokosmassan till en ca 3 mm tjock platta. Skär ut hjärtan, som är ca 10 cm i diameter
Kristins Korma Kryddor

Kristins Korma Kryddor

Sorbet, mixad lök och chili som var så likt en sorbet, jag tänkte mig blodgrapefrukt- och champagnesorbet med en gnutta chili
Citronsmör

Citronsmör

Till förrätt serverades hummersopp och till dessert Champagnesorbet med havtorns- och björnbärskompott

Champagnesorbet

Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter

Champagnesorbet

Blanda äggulor, honung och vin i en rostfri, emaljerad kastrull, ej aluminium. Vispa kraftigt i vattenbad på spisen eller på medelvarm platta

Champagnesorbet!

Det tyckte jag var lite lagom festligt och den blev himla god, det kommer nog bli en hel del champagnesorbet när sommaren och värmen kommer

Champagnesorbet

Koka en sockerlag av vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Låt kallna. Blanda citronskal, citronsaft, champagne och sockerlag

Stockholms Glass- och Pastahus

En kula champagnesorbet som jag hade förväntat mig mer av. Det verkar dessutom som att man inte bara använder smakessenser utan riktig frukt