Certo pektin recept

Krusbärssylt

Krusbärssylt

Så får man lös sylt kan man till sätta certofruktpektin. Mogna krusbär ger en finare smak, men krusbär som inte är helt mjuka innehåller mera pektin och ger därför en fastare sylt
Dagens recept: Blandad fruktmarmelad

Dagens recept: Blandad fruktmarmelad

Ta grytan från värmen och rör ned Certo i marmeladen. Kanske behöver du tillsätta extra pektin. 1 flaska Certo. saft av 1 citron 1 flaska Certo
Dagens recept: Sommarmarmelad

Dagens recept: Sommarmarmelad

Skulle marmeladen bli för lös kan du tillsätta något pektinhaltigt ämne, t ex Certo. ev pektinpreparat
Tobbes fläderblomsmarmelad

Tobbes fläderblomsmarmelad

Tag grytan från värmen och rör ner pektinet. Om marmeladen blir för tunn/lös kan den kokas upp igen och mer pektin tillsättas
Äppel- och hallongelé

Äppel- och hallongelé

(Tillsätt i annt fall liteextra pektin tex i form av Certo. Koktiden kan variera beroende på pektinhalteni äpplena

Svartvinbärsmarmelad

Tillsätt pektin, koka 1 minut. 1 dl flytande pektin (Certo). Mixa bären och passera genom en sil. Koka upp puré, socker och honung i en kastrull

Heta hallongrottor

Blanda sedan ner pektinet enligt föreskrift och koka kraftigt i en minut under omrörning. 1 msk certopektin

Lingonberries

Tag grytan från värmen och rör ner pektinet. Om marmeladen blir för tunn/lös kan den kokas upp igen och mer pektin tillsättas

Dagens recept: Plommonmarmelad

Blir marmeladen för lös måste du sätta till något pektinhaltigt ämne, t ex Certo. Den måste innehålla pektin, ett ämne som gör att marmeladen blir fast och fin