Cajsa warg kokbok recept

Kåldolmar Med Gräddsås

Det äldsta belägget för att den här rätten har tillagats i Sverige är ett recept på turkiska "Dolma" som finns i CajsaWargs berömda kokbok (1765 års upplaga)
Krigarkungens gastronomiska arv

Krigarkungens gastronomiska arv

Som recept dyker kåldolmen för första gången upp i CajsaWargskokbok från 1755. Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade

Äppeltider

nytt recept, utan förekom i CajsaWargskokbok redan i mitten av. När jag tänker på svensk frukt är det äpplen som först dyker upp i

Köttbullen, en ny mattrend .

CajsaWarg upptar i sin Hielpreda i hushållningen för unga fruentimmer, köttbullar av hackat kött (kalv, men även får- eller oxkött sägs fungera), rivet bröd och ägg

Mat – allätare, vegetarian. vegan?

Det jag är bäst på är inte kulinariska läckerheter utan vanlig hederlig husmanskost, á la CajsaWarg…man tager hvad man hafver

En till fiskgryta

Och jag är CajsaWargs ättling. en vanlig kokbok av Malin Söderström, en nybörjarvinbok (ska ju bli vinnörd) en doktor Dahlqvist-bok och en bok av Skaldeman, allt för totalt sextio riksdaler

Vardag igen!

)Ett olivträd ska härdasKycklingsallad CajsaWarg. Vinägrettreceptet och vitkålsreceptet kommer från Karolinia Sparrings och Jens Linders kokbok "Kökshjältar"

Idag vill jag hylla Äpplet!!!!

I CajsaWargskokbok från 1755, fanns ett recept på Skånsk äppelkaka med vaniljsås.  . Det är inte bara hälsosamt och nyttigt utan även förbannat GOTT

Lingonsylt och vattlingon

Jag kollade upp detta, och detta är tydligen en gammal norrländsk tradition, som även finns omskriven i CajsaWargskokbok