Mannagrynet i receptet går utmärkt att bytautmotmajsmjöl respektive rismjöl. Förutom att de är ljuvligt luftiga och bara smälter i munnen så är de dessutom veganska
Till klassiska knep för frasigare våfflor hör att bytaut vattnet mot kolsyrat vatten och tillsätta någon msk netural alkohol (tex vodka), men jag tycker det som verkligen gör susen är att byta en del av vetemjöletmot just majsmjöl, eller potatismjöl om man inte har det
bytaut rose vattnet mot tillexempel kanel, kardemumma eller apelsin skal. Eftersom jag just nu är ute på lite ärenden så har jag förberett ett tidsinställt inlägg till er
Prova även att bytaut hälften av vetemjöletmotbovetemjöl, rismjöl eller majsmjöl. 3 dl vetemjöl. 1. Lägg mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål och rör ner så pass mycket vätska att det blir en jämn smet
Har du inget Ölandsvete så går det bra att bytautmot t. Häll lite vetemjöl, ströbröd eller som jag gör, majsmjöl, i botten på din gryta (för att brödet inte ska fastna)
Likaså kan man bytaut mandel mot hasselnötter eller andra nötter man gillar. Min egenblandade mjölmix bestod av rismjöl, majsmjöl och havremjöl men man kan använda färdig mjölmix om man vill
Blanda mandel, vetemjöl, majsmjöl, florsocker, vaniljsocker och citronskal i en stor skål. Strö ut smuldegen gärna i en smord engångsaluminiumform, ca 25x30 cm. Grädda i ca 60 minuter. 200 g mandel (du kan bytaut lite av mandeln mot hasselnötter). 250 g vetemjöl. 150 g majsmjöl
Du kan med fördel bytaut en del av mjölet motmajsmjöl, det ger pannkakorna fin färg. jag stå & göra pannkakor både naturliga (med vetemjöl) & sen en sats till Lea (glutenfri), inte så kul att stå & göra två olika smetar till pannkakor, men det är det värt då dom blir så glada att ha med sig det till utflykterna som dom skulle på idag med skolan