Jag tycker om att äta kokt, kall quinoa i sallad tillsammans med en god vinägrett, men i mitt senaste påhitt har jag använt dem istället för ströbröd i tonfiskbiffar
Biffarna gör du på burkadtonfisk och man variera dom i smak hur mycket som helst. Vi serverade vår smarriga nudelsallad till tonfiskbiffar som är så smaskiga och passar bra till
Några andra varianter av tonfiskbiffar jag gjort tidigare om ni missat de. Tonfiskbiffar med currysmak (1-2 personer). 150 g tonfisk på burk (avrunnen vikt). När den är varm klicka ut biffar av smeten i pannan och tryck ut till biffar, ca 6 st. Fetaost/citron, Tandoori, Heta tonfisk/kikärt/potatis med tomatsås 150 g tonfisk på burk (avrunnen vikt)
Av burkadtonfisk blir det saftig biff och av jordnötter och morötter blir det likaså. Vi fortsätter med biffar men eftersom det är fiskdag så serverar vi tonfiskbiffar
Skölj händerna i kallt vatten och forma små biffar av smeten. Jag hittade ett väldigt enkelt recept på tonfiskbullar i matmagasinet som jag blev sugen på att testa
Tonfisk på burk innehåller mycket salt och jag rekommenderar inte tonfisk til barn under året. Det är sällan jag äter tonfisk men när jag gör det förvånas jag över hur gott det kan vara